Annonce
Debat

Politikerne kan godt begynde at frygte vælgernes dom

Gorm Flagstad

Politik: Bliver det kommende folketingsvalg et nyt jordskredsvalg? Og bliver Nye Borgerlige repræsenteret med mange mandater i Folketinget?

Mange danskere falder for et parti, der slår på lov og orden og frygten for alt det nye. Politikerne er et spejlbillede af tidsånden. Men det er direkte grotesk og meget ubehageligt, at en ledende politiker fra Dansk Folkeparti i Faxe i ramme alvor kan opfordre til, at skyde migranter.

Hvad skal det ende med? Heldigvis har flere fra Dansk Folkeparti taget afstand - og politikeren har nu mistet sin udvalgsformandspost.

Som kulturliberal tager jeg skarp afstand fra sindelagskontrol, populisme, intolerance, myter og fordomme.

Naturligvis føler Dansk Folkeparti sig voldsomt presset af Nye Borgerlige - og at Socialdemokratiet har skiftet ham - og Venstre er på vej tilbage i Jylland. Jeg bliver ikke overrasket, hvis Alternativet og Nye Borgerlige mandatmæssigt vinder det kommende folketingsvalg.

Politikerne ligger, som de har redt. Politikerleden er stor i vort land, og den eneste mulighed, vælgerne har for at vise denne utilfredshed, er via stemmesedlen.

De gamle partier har alt at frygte, da vælgernes dom kan blive hård.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce