Annonce
Odense

Politikerne holder fast: MC klubber i Odense skal betale husleje til kommunen

Fraugde MC har klubhus på Klippevej og har haft det siden 1982, men selv om de skulle acceptere at betale husleje, kan de ikke blive evigt. Området skal med tiden udlægges til erhverv. Foto: Michael Bager
By- og Kulturudvalget fastholder, at de 10 MC-klubber i Odense samlet skal betale årlige 400.000 kroner i leje af deres klubhuse.

Odense: Der bliver ikke ændret på det huslejekrav, som Odense Kommune har sendt til byens 10 motorcykelklubber.

Hidtil har klubberne fået deres klubhuse, som er ejet af Odense Kommune, stillet gratis til rådighed, imod at de selv har vedligeholdt husene og områderne omkring.

Men klubberne har ikke et folkeoplysende formål, og derfor kan kommunen ikke give tilskud til huslejen som hidtil, forklarer by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

- Vi har drøftet sagen i udvalget, og vi fandt ikke anledning til at ændre beslutningen. Så længe klubberne ikke hører under Folkeoplysningsloven, er kommunen ikke forpligtet til at give huslejetilskud, lyder det fra rådmanden, der i øvrigt henviser til, at beslutningen er en del af budget 2021, som Venstre ikke står bag.

Samlet skal motorcykelklubberne fra i år betale 400.000 kroner i husleje. En anseelig sum, mener klubmedlemmerne i blandt andet Fraugde MC, hvor regningen lander på årlige 90.800 kroner for deres klubhus, der er et gammelt husmandssted med tilhørende lade og udhus.

Beskeden fra politikerne ærgrer næstformand i klubben, Lars Agri. Han kan ikke se, hvordan Fraugde MC med sine 20 medlemmer skal kunne skrabe over 90.000 kroner sammen om året.

- Det er fuldstændig urealistisk, så det er en rigtig træls melding, som vi vil drøfte på vores kommende generalforsamling. Men vi har endnu ikke set et udkast til en lejekontrakt, og jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at stå i den. Det er i hvert fald slut med at rense tagrender og alt det andet, vi plejer at ordne på vores arbejdsweekender, hvis vi skal betale så mange penge, siger han, og tilføjer, at klubhusets fremtid er usikker af en anden grund også.

Huset ligger nemlig i et område, der skal udlægges til erhvervsgrunde.

- Og så er vi jo i endnu mindre grad motiverede til at smide så mange penge ned i et sort hul, bemærker han.


Det er fuldstændig urealistisk, så det er en rigtig træls melding, som vi vil drøfte på vores kommende generalforsamling. Men vi har endnu ikke set et udkast til en lejekontrakt, og jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at stå i den.

Lars Agri, næstformand i Fraugde MC


Annonce

Betaler selv drift og forbrug

Motorcykelklubberne i Odense er sociale foreninger, der mødes for at køre ture sammen, holde fester og motorcykeltræf med musik og socialt samvær.

Der er i alt 10 motorcykelklubber i Odense Kommune, og de råder over otte kommunalt ejede ejendomme. De fleste ligger landligt i ældre landejendomme, som klubberne selv har sat i stand og vedligeholder.

De nye huslejeregninger, som klubberne har fået, spænder fra 24.900 kroner årligt, som OTC i Elmelundshaven skal betale, til 90.800 kroner, som Fraugde MC's nye årlige husleje lyder på.

Alle 10 klubber betaler selv drift og forbrug, hvilket for eksempel for Fraugde MC's vedkommende vil sige cirka 70.000 kroner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce