Annonce
Kerteminde

Politikerne har sat et punktum for brostenshelvedet i Kerteminde: Brostenen skal pilles op og erstattes med asfalt

Brostenene i Renæssancehavnen blev lagt i 2013. Arkivfoto
På et møde torsdag besluttede politikerne, at Hindsholmvej op til lyskrydset skal asfalteres.

Kerteminde: Efter seks år med klager og diskussioner fandt økonomiudvalget torsdag en endelig løsning på, hvad der populært kaldes for brostenshelvedet på Renæssancehavnen.

Politikerne besluttede, at brostenen på Hindsholmvej op til lyskrydset skal pille op og erstattes med asfalt.

Med den løsning håber politikerne, at mange års diskussioner om støjen fra brostenene og væltede cyklister stopper.

- Det er rart, at der endelig kan sættes et punktum, fortalte borgmester Kasper Olesen (S) på et pressemøde fredag morgen.

Brostenene i Strandgade og Langegade for lov til at blive liggende. Men i Langegade får miljø- og teknikudvalget til opgave at finde en bedre løsning for cyklisterne.

- Der skal findes en cykelsikker løsning langs Langegade, for vi er helt med på, at det er en udfordring at cykle i Langegade, og det skal der gøres noget ved, fortæller Kasper Olesen.

Det vides endnu ikke, hvornår brostenen bliver pillet op og asfaltmaskinen kørt frem. Eller hvilken slags asfalt, der skal lægges, men politikerne vil have en løsning, der bibeholder det æstetiske indtryk af Renæssancehavnen.

- Det bliver ikke bare sort asfalt. Vi finder noget, der falder godt ind i det resterende, fortæller Klavs Lauridsen (K), der peger på, at man kan få asfalt med granitskæver i.

Følg med på fyens.dk i løbet af dagen, hvor vi løbende fortæller om den nye asfaltsløsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce