Annonce
112

Ny oplevelsespark på 9,8 hektar: - Mens far spiller golf, så kan resten af familien tage en tur i parken

Idemanden bag oplevelsesparken, Hans Andersen, ejer og driver Kerteminde Byferie, hvor han udlejer boliger og sommerhuse. Foto: Kim Rune
Økonomiudvalget har godkendt lokal- og kommuneplan for byggeriet af en oplevelsespark ved Sybergland. - Oplevelsesparken vil være med til at gøre Kerteminde mere attraktivt som turistmål, siger borgmester Kasper Olesen.

Kerteminde: Det har været en svær fødsel, men nu begynder det at lysne for Hans Andersens planer om at opføre en oplevelsespark ved Sybergland.

Hans Andersen har i flere år kæmpet for at få lov til at bygge en kombineret oplevelses- og labyrintpark, men gang på gang har politikerne sagt nej til hans planer.

Tirsdag vendte stemningen, og et enigt økonomiudvalg godkendte både lokalplan og kommuneplantillæg for parken.

- Oplevelsesparken vil være med til at gøre Kerteminde mere attraktivt som turistmål. Der vil også være noget at køre efter i Kerteminde på regnvejrsdage og på andre tidspunkter af året end lige midt i turistsæsonen, siger borgmester Kasper Olesen.

Parken skal etableres på et 9,8 hektar stort areal ved siden af naturområdet Sybergland. Parken skal indrettes som en labyrint, og på området skal der bygges forskellige faciliteter til publikum. Blandt andet en restaurant, kiosk og toiletter.

Annonce

To fluer med et smæk

Gennem årene har den omstridte park haft flere forskellige placeringer, inden den endte ved siden af Sybergland. Et af stridspunkter ved den nuværende placering har været adgangsvejen til labyrintparken. Det er nemlig ikke muligt at komme ud til parken ad de eksisterende veje.

Det samme problem har kommunen haft med at finde en adgangsvej til Sybergland.

Løsningen fandt kommunen tilbage i 2017, da de slog to fluer med et smæk og indgik en hemmelig kontrakt med Hans Andersen om, at hvis han fik en lokalplan til sin oplevelsespark, så sørgede han til gengæld for, at kommunen fik en vej ud til Sybergland.

Kontrakten skabte en del debat, da det kom frem, at det var en betingelse for, at kommune fik en vej ud til Sybergland, at Hans Andersen fik en lokalplan.

Ifølge Hans Andersen selv er det dog en særdeles fordelagtig kontrakt, kommunen har indgået. Han vurderer, at kontrakten har sparet Kerteminde Kommune for to millioner kroner til en ny vej.

Noget til hele familien

Borgmester Kasper Olesen er også ganske godt tilfreds med, at Kerteminde snart får en ny turistattraktion, og at kommunen samtidig får en vej ud til Sybergland.

- Er det en god kontrakt I har indgået med Hans Andersen. Han får sin oplevelsespark, og I får en vej til Sybergland?

- Ja, det er det, for ellers havde vi ikke lavet den aftale i sin tid, siger Kasper Olesen, der peger på, at oplevelsesparken passer fint sammen med både naturområdet Sybergland og naboen, som er golfbanen Great Northern, der i slutningen af maj slår dørene op til deres nye spa.

- Så er der noget til hele familien. Mor kan blive forkælet med en tur i spaen, og mens far spiller golf, så kan resten af familien tage en tur i parken, siger borgmester Kasper Olesen, inden han skynder sig at rose Great Northern for, at de selvfølgelig også er gode til at få kvinder til at spille golf.

Lokalplan og kommuneplan for oplevelsesparken skal formelt godkendes på byrådsmødet sidst i april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce