Annonce
Kerteminde

Politikerne bakker op om standsningsforbud ved Måle Bagerbod - men kun for gæsterne

Måle Bagerbod. Arkivfoto: Helle Nordström
Borgerne i Måle skal fortsat kunne parkere på Måle Bygade, men gæsterne til Måle Bagerbod må berede sig på en vandretur

Kerteminde:Trods et flertal af høringssvarene fra borgerne i Måle støttede et standsningsforbud rundt om Måle Bagerbod, vendte miljø- og teknikudvalget tommelfingeren ned ad på månedens møde i udvalget.

- Der er også nogle af borgene i Måle, der udtrykker irritation og bekymring over, at det rammer dem selv. Derfor vil vi gerne kigge på, hvordan vi kan løse den her problematik på en anden måde, fortæller Terje Pedersen (DF), der er medlem af miljø- og teknikudvalget.

I stedet vil politikerne indføre et begrænset standsningsforbud, der kun gælder for gæster i byen, men ikke borgerne i Måle.

Annonce

- På den måde generer vi beboerne mindst muligt, så kan de stadig kan holde med deres trailer på vejen. Administrationen skal nu undersøge, om der kan laves skilte med standsning- og parkeringsforbud, hvor der står, at beboerne gerne må holde der, forklarer Terje Pedersen.

- Sagen kommer op igen på næste møde (i juni, red), hvor det er afklaret. Men så vidt jeg har set andre steder, kan man godt have den slags tavler, tilføjer han.

Grundlovsstridigt?

Bagerboden mener, et stopforbud foran deres bod er grundlovsstridigt. Er det korrekt?

- Ha, ha. nej, det er det ikke. Det handler om trafiksikkerhed.

-Det er virksomhedsejeren, der skal sørge for, at der er parkeringsforhold til de kunder, de har. Det kan ikke være kommunens opgave.


Det er virksomhedsejeren, der skal sørge for, at der er parkeringsforhold, til de kunder de har.

Terje Pedersen


- Jeg kan jo læse i avisen, at de har fået tilbudt et stykke jord til parkering, så det må de jo se at få bragt i orden, så deres kunder kan parkere under ordnede forhold, siger Terje Pedersen.

Annonce

Trafik-pakke

Tilgengæld sagde politikerne ja til, at den eksisterende byzonetavle ved Måle Bakke flyttes lidt længere væk fra byen og hæves, og der etableres "skak-ternede" bump ved den nordlige og sydlige indkørsel til Måle.

Vil den trafik-pakke, I har vedtaget løse trafikproblemerne i Måle?

- Det er jo et godt spørgsmål. Vi skal jo have nogle til at håndhæve reglerne, og det er jo politiet, der er myndighed, så det kræver, at de kommer forbi engang i mellem og uddeler nogle bøder, hvis det skal have nogen effekt.

- Men jeg kan jo læse i avisen, at bagerboden påtænker at flytte til Sorø, så det kan jo være, at det løser sig helt af sig selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce