Annonce
Nyborg

Politikere vil være sunde med avisen

Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets formand Frits Christensen (S) er allerede blevet "yngre," siden han først var forbi Trine Ulf Enslevs vægt på rådhuset. Udvalgsmedlem Erik Rosengård (V) ser deltagende til, mens formanden bliver vejet.

Nyborg Kommune og Fyens Stiftstidende er gået sammen om projektet "Sund med avisen," og søger deltagere

Nyborg: De syv politikere i Nyborg Kommunes Sundheds- og Forbyggelsesudvalg har alle takket ja til at deltage i projektet "Sund med avisen," som begynder i november.

Hele udvalget blev målt og vejet i september, og særligt tre medlemmer kunne med bekymring se, at deres såkaldte body-age ikke svarede til dåbsattesten.

Udvalgsformand Frits Christensen (S) var en af dem, og han er allerede gået i skarp træning på sin mountainbike for at smide nogle kilo.

Det samme er Jacob Nilsson (V), der nu går til spinning i Ørbæk og har lagt kosten om, så han kan komme under de 100 kilo.

35-årige Camilla Noble (S) spærrede øjnene lidt op, da hun opdagede, at hun i følge vægten var 46 år gammel, og også hun har planer om at tabe sig det næste halve år, hvor "Sund med avisen" kører.

De øvrige fire medlemmer af udvalget følger også med i projektet, selv om de ikke helt er i samme vægtklasse.

Har du og måske din familie også lyst til at lægge livsstilen om og blive sundere med god motion og fedtfattig kost? Vil du gerne stoppe med at ryge, slanke dig eller bare have mere bevægelse ind i hverdagen?

Så er du måske en af deltagerne på holdet "Sund med avisen," som det næste halve år skal være sammen om at omlægge livsstilen til en lidt sundere en af slagsen.

Fyens Stiftstidende og Nyborg Kommunes sundhedsafdeling sammensætter i den kommende tid et hold på fem til ti borgere fra Nyborg Kommune, der kunne tænke sig at være med.

Som indledning deltager alle i en individuel motivationssamtale, hvor hver deltager sætter sig nogle mål. Alle får desuden lavet et sundhedstjek og får lavet en individuel handlingsplan.

Holdets deltagere og eventuel familie deltager herefter i en temaaften med information om kost, motion og en sund livsstil. Temaaftenen bliver arrangeret af Nyborg Kommunes sundhedsafdeling.

Sammen med holdet skal du også finde en motionsform, der passer til dig - eventuelt i samarbejde med en sportsklub eller forening. For at styrke sammenholdet vil der undervejs i forløbet vil der være små konkurrencer og hyggelige stunder sammen med holdet i madværkstedet.

Du vil også komme på indkøbstur med kommunens diætist Stine Krum som guide, og få et kursus i mindfulness, der kan hjælpe dig med at holde fokus.

Der kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i "Sund med avisen", men du skal være villig til at være med i hele forløbet og være klar til at fortælle om dig selv til avisen. Du skal også være frisk på at blive vejet og målt og fotograferet undervejs.

Skulle en hel familie have lyst til at stille op, er det ingen hindring. Tvært imod er håbet, at holdet bliver sammensat af vidt forskellige mennesker med forskellige drømme og mål for et sundt liv.

Ring eller skriv til journalist Stine Jessen Jensen på 65455244 eller sjj@fyens.dk

Alle syv politikere i sundheds- og forebyggelsesudvalget har indvilliget i at blive vejet og få lavet en såkaldt body-age til vores sundhedsserie.
Alle syv politikere i sundheds- og forebyggelsesudvalget har indvilliget i at blive vejet og få lavet en såkaldt body-age til vores sundhedsserie.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce