Annonce
Odense

Politikere vil tage fuglerapport alvorligt

Jane Jegind peger på konkrete projekter og planer, som kan forbedre fuglelivet. Arkivfoto: Vibeke Volder

Rådmand peger på, at der er projekter i gang, som kan skabe bedre levesteder for fuglene og bedre vandmiljø i fjorden.

Politikerne i By- og Kulturudvalget blev tirsdag konfronteret med de alarmerende tal for Odense Fjords fugleliv, som Dansk Ornitologisk Forening Fyn (DOF Fyn) har fremlagt i en rapport. Fuglelivets tilstand var på dagsordenen, men blot som et orienteringspunkt og mundede derfor ikke ud i politiske beslutninger, men ifølge by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) tager man problemet alvorligt:

- Rapporten viser, at vi har et behov for at sikre et godt miljø, siger rådmanden og peger på to konkrete projekter: Et vådområde ved Kalørgården syd for Korup, der er med til at nedsætte kvælstofudledningen i fjorden. Og digeprojektet ved Seden Strandby, hvor man støttet af EU-midler vil skabe den type natur bag diget, som fuglene har brug for.

- Projektet i Seden Strandby vil være med til at sikre, at fuglene får våde fødder i ferskvand, som de gerne vil have, siger Jane Jegind og tilføjer, at der også er gang i vandplaner på tværs at de fynske kommuner, som kan mindske kvælstofudledningen i fjorden.

Annonce
Anders W. Berthelsen opfordrer til tværkommunalt samarbejde. Arkivfoto: Lasse Hansen

Opfordring til forvaltningen

Rådmandens udvalgskollega Anders W. Berthelsen (S) synes, det er positivt, at DOF Fyn har lavet et katalog, der udpeger områder ved fjorden, hvor naturen kan forbedres til fordel for fuglene. I den forbindelse opfordrer han forvaltningen til at kigge nærmere på de områder i Odense Kommune, hvor naturplejen kan forbedres - for eksempel Munkemaen og Bispeengen mellem kanalen og Søhus.

- Og så kunne man opfordre til, at de tre kommuner ved fjorden (Odense, Kerteminde og Nordfyns) går sammen og kigger på mulighederne for de områder, ornitologerne har udpeget, siger Anders W. Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce