Annonce
Indland

Politikere ved topmøde: Nu vil vi have en dato for det tredje spor

Erik Christensen (S) og Erling Bonnesen (V), begge medlemmer af Folketinget, er enige om, at der må og skal findes en dato for, hvornår Fynske Motorvej kan udvides. Foto: Michael Bager

Der er snakket for længe - nu er det på tide at finde en dato for, hvornår Fynske Motorvej kan blive udvidet permanent, lyder budskabet fra fynske folketingspolitikere på topmøde.

For flere af de fynskvalgte folketingspolitikere er det afgørende at finde en dato for, hvornår E20 kan udbygges med et tredje spor i hver retning mellem Nørre Aaby og Odense.

Det er budskabet under det igangværende motorvejs-topmøde, der er led i Tre Spor Nu-kampagnen.

- Det er nok mest et udtryk for signalpolitik op til en valgkamp. Vi har den holdning, at vi samtidig bør beslutte, hvornår det tredje spor kommer. Vi vil have et årstal, sagde nuværende MF og forhenværende Nyborg-borgmester Erik Christensen (S) om nødsporsløsningen og løftet om, at denne ikke vil udsætte den permanente udvidelse.

Erling Bonnesen fra Venstre stemte i:

- Nu skal vi holde fast, så vi får to datoer. Én for det rigtige, tredje spor og en for, hvornår vi får sænket taksterne på Storebælt.

Annonce
To fynske ministre til motorvejs-topmøde: Lars Christian Lilleholt fra Venstre og Mai Mercado fra Konservative .Foto: Michael Bager

Nej til at malke Storebælt

Tidligere på ugen kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Dansk Folkeparti vil droppe regeringens forslag om at nedsætte priserne for at køre over Storebæltsbroen mod at forlænge betalingsperioden. Pengene skal i stedet bruges til en udvidelse af Fynske Motorvej, foreslog transportordfører Kim Christiansen, der også er til stede ved topmødet.

Det er den fynske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) dog ikke meget for.

- Det er ikke umiddelbart et godt forslag. Storebæltsbroen er tidligere blevet brugt til at finansiere andet - og nu må det stoppe. Men der skal findes en aftale, og regeringen har ikke flertal, erkendte ministeren på topmødet og åbnede dermed alligevel døren på klem forud for finanslovsforhandlingerne.

- Snak med din finansminister

De Konservatives fynskvalgte børne- og socialminister Mai Mercado havde ros til DF og udelukkede ikke, at nedsættelsen af broafgiften kunne blive lidt mindre:

- Det er godt, at DF spiller så konkret ud og siger, at man gerne vil finde en løsning for den vestfynske motorvej. Det er fuldstændigt afgørende, at vi får det tredje spor, sagde hun og fortsatte:

- Drømmescenariet er, at DF holder fast i, at det tredje spor skal bygges. Og måske kan vi også få en takstnedsættelse på Storebælt - bare ikke helt så stor.

Til kravet om en dato, svarede Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti Erling Bonnesen:

- Du kan godt få dato. Men det skal du primært tale med din finansminister om.

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

To gange Falch i Bogense Kirke

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Mindeord For abonnenter

Mindeord: I byrådssalen boltrede Per Berga sig som en fisk i vandet

Annonce