Annonce
Indland

Politikere ved topmøde: Nu vil vi have en dato for det tredje spor

Erik Christensen (S) og Erling Bonnesen (V), begge medlemmer af Folketinget, er enige om, at der må og skal findes en dato for, hvornår Fynske Motorvej kan udvides. Foto: Michael Bager

Der er snakket for længe - nu er det på tide at finde en dato for, hvornår Fynske Motorvej kan blive udvidet permanent, lyder budskabet fra fynske folketingspolitikere på topmøde.

For flere af de fynskvalgte folketingspolitikere er det afgørende at finde en dato for, hvornår E20 kan udbygges med et tredje spor i hver retning mellem Nørre Aaby og Odense.

Det er budskabet under det igangværende motorvejs-topmøde, der er led i Tre Spor Nu-kampagnen.

- Det er nok mest et udtryk for signalpolitik op til en valgkamp. Vi har den holdning, at vi samtidig bør beslutte, hvornår det tredje spor kommer. Vi vil have et årstal, sagde nuværende MF og forhenværende Nyborg-borgmester Erik Christensen (S) om nødsporsløsningen og løftet om, at denne ikke vil udsætte den permanente udvidelse.

Erling Bonnesen fra Venstre stemte i:

- Nu skal vi holde fast, så vi får to datoer. Én for det rigtige, tredje spor og en for, hvornår vi får sænket taksterne på Storebælt.

To fynske ministre til motorvejs-topmøde: Lars Christian Lilleholt fra Venstre og Mai Mercado fra Konservative .Foto: Michael Bager
Annonce

Nej til at malke Storebælt

Tidligere på ugen kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at Dansk Folkeparti vil droppe regeringens forslag om at nedsætte priserne for at køre over Storebæltsbroen mod at forlænge betalingsperioden. Pengene skal i stedet bruges til en udvidelse af Fynske Motorvej, foreslog transportordfører Kim Christiansen, der også er til stede ved topmødet.

Det er den fynske energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) dog ikke meget for.

- Det er ikke umiddelbart et godt forslag. Storebæltsbroen er tidligere blevet brugt til at finansiere andet - og nu må det stoppe. Men der skal findes en aftale, og regeringen har ikke flertal, erkendte ministeren på topmødet og åbnede dermed alligevel døren på klem forud for finanslovsforhandlingerne.

Annonce

- Snak med din finansminister

De Konservatives fynskvalgte børne- og socialminister Mai Mercado havde ros til DF og udelukkede ikke, at nedsættelsen af broafgiften kunne blive lidt mindre:

- Det er godt, at DF spiller så konkret ud og siger, at man gerne vil finde en løsning for den vestfynske motorvej. Det er fuldstændigt afgørende, at vi får det tredje spor, sagde hun og fortsatte:

- Drømmescenariet er, at DF holder fast i, at det tredje spor skal bygges. Og måske kan vi også få en takstnedsættelse på Storebælt - bare ikke helt så stor.

Til kravet om en dato, svarede Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti Erling Bonnesen:

- Du kan godt få dato. Men det skal du primært tale med din finansminister om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce