x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politikere tvivler på at Als-Fyn-broen vil gavne Faaborg

Støtten til Als-Fyn-sekretariatet gav debat på kommunalbestyrelsesmødet. Illustration: Cowi

Faaborg-Midtfyn: De næste to års finansiering af Als-Fyn-sekretariatet, der arbejder med at gøde jorden for en broforbindelse mellem Fyn og Als, faldt på plads på kommunalbestyrelsesmødet forleden. Men det skete ikke uden sværdslag. Alternativets Mads Holdgaard valgte at stemme imod den fortsatte kommunale støtte til et Als-Fyn-sekretariat, selv om han var en del af budgetforliget, hvor pengene blev afsat sidste år.

Mads Holdgaard motiverede det således:

- Jeg har en oprigtig tvivl om, at en sådan broforbindelse vil gavne Faaborg. Hvordan vil et 40 kilometer langt bro- og vejprojekt påvirke de lokalområder, der bliver adskilt af en vejmur, og vil det gavne turismen, når mange turister måske i virkeligheden kommer hertil for at opleve roen? Hvorfor er der ikke også et fokus på at opgradere færgeforbindelsen med for eksempel elfærger, sagde han.

Morten Schjøtt fra Enhedslisten bakkede op og stemte også imod.

- Jeg synes, at det er et problem, at projektet bliver fremstillet så ensidigt positivt, sagde han blandt andet.

Torben Smith (SF) undrede sig over, at det kun er kommunerne Faaborg-Midtfyn og Sønderborg, der agerer i denne sag:

- Hvor er Assens, Svendborg, Aabenraa kommuner, og hvor er støtten fra Region Syddanmark? Hvis der ikke er en betydelig opbakning til det her projekt, synes jeg, vi skal droppe det, sagde SF'eren.

Venstres Christian Nielsen understregede, at kommunens engagement i projektet under alle omstændigheder stopper om to år.

- Så skal det være løftet op til beslutning på folketingsniveau, og hvis det ikke lykkes, så bliver det bare ikke til noget, som han udtrykte det.

Kommunalbestyrelsen besluttede at afsætte 500.000 kroner årligt i 2020 og 2021, og det samme forventes Sønderborg Kommune at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce