Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politikere tog ældre med i ladcyklen - det kan du også gøre

Den radikale Søren Hillers var blandt de politikere, der tog en premierecykeltur med beboere fra Tingager Plejehjem på en af de nye luksuriøse ladcykler, der i øvrigt har kostet 45.000 kroner stykket. Foto: Tim Visti

Alle plejehjem i Faaborg-Midtfyn udstyres nu med et lækker ladcykel så frivillige kan tage de ældre med ud og få vind i håret.

Faaborg-Midtfyn: En cykeltur gør godt, uanset om man er ung eller gammel. Og nu får de ældre på Faaborg-Midtfyn Kommunes plejehjem mulighed for at komme ud i det blå i en fornemt udstyret ladcykel, mens en frivillig cykelpilot jokker løs i pedalerne.

De faaborg-midtfynske plejehjem er nemlig blevet en del af det landsdækkende projekt "Vind i håret", hvor frivillige fra foreningen Cykling uden alder, tager ældre med ud på gader og stræder og cykelstier på en eldrevet luksusladcykel.

Tirsdag var der premiere på Tingager Plejehjem i Ringe, hvor hele flåden af nye ladcykler var linet op, og hvor politikerne i kommunens Sundheds- og Omsorgsudvalg tog tjansen som cykelpiloter.

- Sund livsførelse handler også om motion, frisk luft og ikke mindst glæden og oplevelsen ved at komme rundt i nærområdet, ovenikøbet i godt selskab, lød det fra Venstre Herdis Hanghøi, før hun selv steg i cykelsadlen for at trille den første paradetur på en af de nye trehjulede køretøjer.

I alt er omkring 500 cykler rundt om i over 70 danske kommuner en del af projektet, hvor 4000 frivillige cykelpiloter spiller den afgørende rolle for at få hjulene til at rulle.

Helle Liedecke, der er chef for Faaborg-Midtfyn Kommunes plejehjem, håber, at cykelprojektet kan få nye frivillige til at melde sig under fanerne.

- I stedet for en tur i motionscentret, kan man her få en cykeltur i frisk luft og være i godt selskab, forklarer Helle Liedecke.

Tilmed kan cykelpiloten stort set selv bestemme graden af motion. Cyklens elmotor kan nemlig slås til eller fra, og den konservative Søren Clemmensen kunne i hvert fald bekræfte, at det kræver gode lår at cykle af sted, når motoren er slået fra. Til gengæld sikrer elmotoren god hjælp, når den er slået til, og med en rækkevidde på cirka 25 kilometer, før batteriet går død, giver cyklerne strålende muligheder for at få vind i håret.

Har du lyst til at blive cykelpilot på et af plejehjemmene i Faaborg-Midtfyn, kan du tilmelde dig på hjemmesiden www.cyklingudenalder.dk.

Foto: Tim Visti
Venstres Herdis Hanghøi klippede indvielsessnoren, før det gik løs på de trehjulede elcykler. Foto: Tim Visti
Foto: Tim Visti
Foto: Tim Visti
Den konservative Søren Clemmensen tog én af de første ture uden cyklens elmotor slået til. Dét kræver gode lår. Foto: Tim Visti
Foto: Tim Visti
Foto: Tim Visti
Foto: Tim Visti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce