Annonce
Nyborg

Politikere til ny institution: - Vi vil ikke tage stilling, før borgerne er hørt

Kenneth Muhs påpeger, at borgernes inputs er vigtige i sagen om mulig institution på frugtplantage i Regstrup. Arkivfoto.

Nyborg/Regstrup: Et botilbud for psykisk ustabile unge fra alderen 17-25 flytter måske fra Langeland til Regstrup, hvis byrådet siger god for idéen.

Solutio Gruppen, der står bag botilbuddet, har i hvert fald ansøgt om at rykke ind på frugtplantageejendommen, fordi den giver gode muligheder for at beskæftige de unge.

Hvorvidt det kan godkendes, ved politikerne ikke endnu. Det skal nemlig igennem en længere proces.

- Lige nu er der en for-offentlighedsfase indtil 4. september, hvor vi skal høre borgerne og få deres inputs. Vi kan og vil ikke træffe nogen beslutninger, før de er hørt, fortæller borgmester Kenneth Muhs (V) og tilføjer.

- Det duer jo ikke, at vi træffer en beslutning eller fremsætter en holdning om det allerede nu, for så har vi jo ikke lyttet. Det er meget vigtigt, at vi hører borgerne i sagen.

Lige sådan lyder det hos Sonja Marie Jensen (S).

- Vi har ikke besluttet noget endnu, fordi vi afventer svar fra borgerne, siger hun.

Hun påpeger, at borgernes henvendelser vægtes højt.

- Borgernes bekymringer skal tages alvorligt, og føler de, at det skaber en vis utryghed i lokalsamfundet, skal det overvejes nøje, hvorvidt institutionen skal være her. Det skal også være noget lokalsamfundet kan se sig selv i.

Først efter at have hørt borgerne begynder politikerne at snakke om institutionen på frugtplantagen kan blive til virkelighed.

- Når vi har et overordnet billede, kan vi diskutere de forskellige partier i mellem, hvorvidt det kan godkendes, fortæller Kenneth Muhs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Odense

Ekstern analyse giver politikere ondt i maven: - Unge bliver tabt på gulvet

Annonce