Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politikere slår i bordet: Nu får muskelsvindsramte Mai-Britt sit vigtige hjælpemiddel

Hvis Mai-Britt Knudsen skulle undvære et vippeleje i bare 14 dage, ville hun kunne miste evnen til at stå op for altid. Arkivfoto: Kim Rune
Systemet har fejlet, mener regionspolitiker Bo Libergren i sagen om 21-årige muskelsvindsramte Mai-Britt Knudsen. Nu får hun et længe ventet nyt vippeleje, så hun ikke risikerer at miste evnen til at stå.
Annonce

Ringe: Hun har ventet i to år, men nu ser det endelig ud til, at muskelsvindsramte Mai-Britt Knudsen kan få et nyt såkaldt vippeleje.

Avisen fortalte lørdag om 21-årige Mai-Britt Knudsen, der for to år siden søgte om et nyt såkaldt vippeleje, fordi det gamle var ved at falde fra hinanden. Et vippeleje eller ståstativ er afgørende for, at Mai-Britt Knudsen også i fremtiden kan komme ud af kørestolen og i et par timer om dagen stå på sine fødder.

Men fordi Faaborg-Midtfyn Kommune og Region Syddanmark ikke har kunnet blive enige om, hvem der skulle snuppe regningen på omkring 30.000 kroner, bruger hun i dag stadig det samme slidte vippeleje. I øvrigt i strid med lovgivningen, der siger, at det ikke må gå ud over borgeren, når myndigheder skændes om betalingen, lød det forleden fra Muskelsvindfonden.

Men henover weekenden har de to venstrepolitikere Herdis Hanghøi fra Faaborg-Midtfyn Kommune og Bo Libergren fra Region Syddanmark aftalt, at sagen skal løses, og at det skal være nu.

Vippelejet hjælper Mai-Britt Knudsen fra en liggende stilling til en stående. Det hjælper hende med at træne hendes muskler. Privatfoto
Annonce

OUH betaler

I første omgang bliver det Odense Universitetshospital og altså regionen, der lægger ud for Mai-Britt Knudsens nye vippeleje.

- Jeg har ikke haft kendskab til sagen, før jeg læser om den i avisen. Vores direktør har heller ikke hørt om den, så hvor sagen lige har ligget, det kan jeg ikke svare på, siger Herdis Hanghøi, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn.

Hun kalder sagen ærgelig og får opbakning fra sin partifælle i regionen.

- Sådan nogle historier bliver jeg sgu sur over, for det er fuldstændig modstridende af, hvad vi har aftalt, siger Bo Libergren, der er formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark.

- I stedet for at lytte til borgeren og løse problemet, så starter man en diskussion, der kører i alt for lang tid. Embedsmændene burde have sendt det op til politisk beslutning, siger regionsrådsmedlemmet.

- Mener du, at embedsmændene har fejlet i den her sag?

- Ja. Det er ganske enkelt ikke i orden. Længere er den ikke, og derfor bliver det også løst nu.

- Mai-Britt Knudsens sag har ligget i to år. Hvordan kan man sikre, at det her ikke gentager sig?

- Jeg regner med, at det er en fejl. Jeg går ud fra, at vores medarbejdere i al almindelighed følger vores aftaler. I det omfang der er andre, der har sager af samme karakter, så er man velkommen til at kontakte mig, for det er vores opgave at sikre, at systemerne hænger sammen, slår Bo Libergren fast.

Herdis Hanghøi ønsker også at tage en snak med sine embedsmænd i kommunen.

- Vi skal helt klart undgå, at sådan noget gentager sig. Vi har jo en procedure, men hvad der er sket i denne sag, det ved jeg ikke, siger hun.

Annonce

Lettet, men ikke taknemmelig

Den gode nyhed landede hos Mai-Britt Knudsen tidligt mandag morgen.

- Det er stadig ved at gå op for mig. Jeg er selvfølgelig både glad og lettet. Det betyder, at der er noget om det. At det ikke bare er mig, der kræver luksus, men at jeg virkelig har brug for det vippeleje, siger hun.

Hun vil dog ikke bruge ordet taknemmelig, selvom hun nu kan se frem til et nyt og stabilt vippeleje.

- Det er utroligt, at det skal så langt ud, før der sker noget. Det er to års kampe og frustrationer, som har taget meget energi, og som nok også er gået ud over min skole, siger hun, der til dagligt læser HF i Odense.

Hvornår Mai-Britt Knudsen modtager det nye vippeleje, er endnu uvist. Men det bliver hurtigst mulig, lyder meldingen.

Om Odense Universitetshospital også i sidste ende skal betale regningen, eller om den senere overgår til Faaborg-Midtfyn Kommune, kan regionen og kommunen nu fortsætte med at diskutere.

Herdis Hanghøi mener, det er en ærgelig sag, og hun vil nu undersøge, hvorfor sagen er trukket sådan ud. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce