Annonce
Assens

Politikere skal godkende skoleflytning

Esben Krægpøth er leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune. Arkivfoto: Kathrine Becher Damkjær
Assens Byråd skal godkende, at Assensskolen samler alle sine elever på en matrikel og ikke som i dag på to.

Assens: Assensskolen vil efter sommerferien samle alle 330 elever under samme tag i bygningerne på Skelvej i Assens.

I dag holder overbygningen til i den tidligere handelsskole på Niels Kjærbyes Vej, men på grund af færre elever i de kommende år - og dermed mere plads på Skelvej - vil skolen altså samle alle elever, oplyser skoleleder Trine Traun.

Men inden borde, stole og bøger kan flyttes, skal politikerne i Assens Kommunes byråd først godkende beslutningen.

Det fortæller Esben Krægpøth, der er leder af Dagtilbud og Skole i Assens Kommune.

- Det skal vi have på den politiske dagsorden i maj, så politikerne kan nikke til det. Politikerne skal formelt godkende det, siger han og fortsætter:

- Jeg går ikke ud fra, at der er noget i det, og skolen er i gang med at planlægge, hvordan det skal være til efteråret. Men hvis de vil noget andet, end vi vil, må vi tage den derfra.

- Kan der fra kommunens side være grund til at sige nej til det ønske?

- Det har jeg ingen mening om, for så vil jeg træffe en politisk beslutning. Jeg laver en sag til Uddannelse-, Børne- og Familieudvalget, og den kommer på maj-mødet og bliver byrådsbehandlet i maj, siger Esben Krægpøth, der endnu ikke ved, hvad lokalerne på Niels Kjærbyes Vej i så fald skulle bruges til, hvis eleverne flyttes til Skelvej.

- Det har jeg ikke gjort mig tanker om endnu. Vi skal lige have det spillet af politisk, siger Esben Krægpøth.

Den politiske behandling må vente til maj, fordi Uddannelse-, Børne- og Familieudvalget allerede har holdt sit udvalgsmøde for april.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce