Annonce
Kerteminde

Politikere sætter bosted under lup efter kritik

Arkivfoto: Katrine Becher.
Ny ledelse skal rette op på sygefraværet og arbejde mere systematisk med forebyggelse af vold og magtanvendelser i bofællesskabet Gyldenhuset i Langeskov. Nu har politikerne sat institutionen under lup.

Langeskov: Der mangler handleplaner på beboerne, medarbejderne har for meget sygefravær, og der mangler systematisk forebyggelse af magtanvendelser. Disse er bare et par af de kritikpunkter, som Socialtilsyn Syd anfører efter bostedet Gyldenhuset i marts fik uanmeldt besøg.

Bofællesskabet Gyldenhuset er et døgntilbud med ti pladser under Kerteminde Kommune for borgere fra 15 år og opefter med udviklingshæmning og med betydelig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Pårørende har klaget, og ledelsen er siden hen blevet skiftet ud. Nu følger politikerne i ældre- handicap og psykiatriudvalget udviklingen nøje. Det fortæller formand for udvalget Britt Pedersen (S):

- Vi følger hele tiden op på situationen på Gyldenhuset. Der har været nogle sager fra pårørende, og der er lavet nogle handleplaner, så derfor er den på nu dagsordenen på hvert eneste udvalgsmøde fremover. Vi vil have det på til, vi kan se en forbedring. Vi får at vide, at der sker meget små forbedringer hele tiden. Men det tager tid, siger hun.

Annonce

24 sygedage om året

Af socialtilsynets rapport fremgår det blandt andet, at der ikke blev fulgt op på magtanvendelser, fordi der ikke har været tid til det.

"Medarbejderne oplyser, at der på tilbuddet ikke er fokus på løbende læring og forbedring af indsatsen, således at magtanvendelserne minimeres. Lederen oplyser i denne sammenhæng, at drøftelser af magtanvendelser hidtil ikke har været nået, dog forventer lederen, at der på sigt vil være fokus herpå," står der i rapporten.

Af rapporten fremgår også, at det gennemsnitlige sygefravær for medarbejderne i 2017 lå på 24 dage. Det politiske udvalg blev senest orienteret om status på bostedet på et møde tirsdag den 4. juni 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Formanden vil på de skrå brædder

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce