Annonce
forside

Politikere om Stenstrupløsning: Bedre end ingenting

Politikere kalder det "bedre end ingenting" og "det næstbedste", at DSB vil have busser klar til afsatte passagerer i Stenstrup

Politikere kalder det "bedre end ingenting" og "det næstbedste", at DSB vil have busser klar til afsatte passagerer i Stenstrup

Et skridt i den rigtige retning, men en rigtig løsning er det ikke.

Nogenlunde sådan svarer tre transportordførere i Folketinget om DSB's nye plan, hvor busser skal være klar til at fragte passagerer videre fra Stenstrup til Svendborg, når toget bliver standset i Stenstrup, passagererne læsset af og toget vender snuden tilbage til Odense.

På Svendborgbanen henter DSB forsinkelser ved at lave det, Fyns Amts Avis har døbt Stenstrupmanøvren, hvilken man lavede 105 gange i 2015 . Men nu skal der altså - så ofte det kan lade sig gøre - holde en bus på stationen klar til at fragte passagererne videre til Svendborg Vest og Svendborg, oplyser DSB.

Kim Christiansen (DF) siger: - Politisk har vi sagt, at vi ikke vil acceptere, at folk bliver sat af i regn og slud og uden toiletforhold på Stenstrup Station, og det problem har man lovet at løse. Det gør man nu, men det her er da kun det næstbedste.

Hos Enhedslisten mener Henning Hyllested ikke, at det er en optimal løsning.

- Jeg vil betragte det i kategorien "bedre end ingenting". Man efterlader trods alt ikke folk på perronen og lader dem selv finde ud af, hvordan de kommer videre, så derfor er det her da et fremskridt, siger han.

Også hos regeringens transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), er meldingen to-sidet.

- Jeg synes, det er prisværdigt, at DSB efter et vist pres fra ministeren arbejder seriøst med at finde nogle løsninger. Det skal de have anerkendelse for, men det her er selvfølgelig ikke det optimale. Passagernes tillid er hele forudsætningen for, at de gider tage toget, og her kan det være nødvendigt med en midlertidig busløsning, siger han.

Læs mere i Fyns Amts Avis fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce