Annonce
Sydfyn

Politikere om lukning af Thurø-dæmningen: Det er surt, men nødvendigt

Fra venstre Per Nykjær (V), Flemming Madsen (S) og Bruno Hansen (SF).
En lukning af broen til Thurø kommer ikke ligefrem til at lokke turisterne til. Og ovenpå en coronakrise, er det ikke optimalt, mener de erhvervsdrivende på øen. Politikerne i Svendborg forstår frustrationerne, men arbejdet kan ikke udskydes til næste år, siger formand i Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S).
Annonce

Thurø: Når sommeren og dermed også turistsæsonen for alvor løber af stablen, så bliver det med langsom trafik og en nattelukket bro til Thurø i hverdagene. Det har fået en række erhvervsdrivende på Thurø til at råbe op, da de ovenpå en hård periode med corona-nedlukning, havde set frem til en masse turister.

Politikerne forstår da også frustrationen over de gener, der følger med renoveringsarbejdet fra 8. juni til 3. juli, men det er nødvendigt, lyder det fra flere Svendborg-politikere.

- Det er da piv-irriterende, men broen skal repareres og det materiale, der skal bruges, kræver tørt vejr, lyder det fra næstformand i Teknik- og Erhvervsudvalget Per Nykjær (V).

Formand i samme udvalg, Flemming Madsen (S), forstår også frustrationerne, men renoverings-projektet er planlagt før coronakrisen. Entreprenørerne er bestilt, varene kommer fra udlandet og kan ikke ligge på lager, fortæller udvalgsformanden.

- Så vi kan ikke bare udskyde projektet til næste sommer. Hvis vi udsatte det, skal vi betale regningen to gange, forklarer han.

- Vi har forsøgt at gøre det så kort som muligt, og hvor det generer færrest muligt. Det kan ikke undgås at være til gene, men broen skal laves, siger Flemming Madsen.

Annonce

Alternative løsninger

Per Nykjær sår dog tvivl om, hvorvidt det kunne være løst anderledes.

- Det kom bag på mig, at broen skulle lukkes så meget ned i en hel måned. I sagsfremstillingen (på udvalgsmøde 7. maj, red.) fremgik det, at det "nogle nætter" ville være nødvendigt at spærre helt for trafikken. Jeg synes, det er væsentligt anderledes, hvis man nu i en hel måned vil lukke broen det meste af ugen, lyder det fra næstformanden, der foreslår, at man måske kan finde bedre løsninger eller leje en flydebro af militæret i perioden.

- Jeg vil da blive glad, hvis der blev fremlagt nogle alternative løsninger. Om der ingen er eller om der måske er masser, ved jeg ikke, men det kunne vi måske snakke om, tilføjer han.

Der er vel at mærke åbent for gennemgang på broen i weekendnætterne. Og det er der en grund til, siger Flemming Madsen.

- Det er de dage, vi formoder, nogen gerne vil en tur ud at spise og være længere tid ude.

Annonce

Tænk kreativt

Udover hos de erhvervsdrivende har renoverings-projektet også vakt debat på facebook-gruppen "Thurineren". Ifølge Bruno Hansen (SF), der sidder i byrådet i Svendborg og selv bor på Thurø, bliver der spildt for mange ord på sagen.

- Der kan da være en pointe i, at man kunne have skubbet renoveringen til næste år. Kunne man det, ville det da være nærliggende. Men broen skal repareres, og når det så sker om natten, synes jeg, det er et lille bidrag, thurinerne må give, mener Bruno Hansen.

Han pointerer også, at det er begrænset, hvor mange der er skal ud at køre efter klokken halv tolv om aftenen, og at man i perioden både kan cykle og gå over broen. Han opfordrer de erhvervsdrivende til at være løsningsorienteret.

- Igennem coronakrisen har de erhvervsdrivende været dygtige til at tænke kreativt. Man kunne i denne sommer løse det ved at stille nogle cykler til rådighed for turisterne, siger Bruno Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce