x
Annonce
Odense

Politikere om bycykelsystem: Lige til at skrotte

De nuværende bycykler, som denne bag på ladet af en vogn, der kører cykler til politiets hittegodskontor, er lige til at skrotte mener politikerne. Arkivfoto: Kim Rune
Det nuværende bycykelsystem er lige til at skrotte, mener politikerne i By og kulturudvalget. Og så er de trætte af en aftale, der gælder i 15 år.

Brødtekst

1. Jane Jegind (V)

Jane Jegind (V). Arkivfoto: Kim Rune

- Det nuværende system er lige til at skrotte. Og jeg har svært ved at se, hvad vi skal med et nyt system. Udviklingen er løbet fra bycyklerne. Også i mindre skala. Vi kan jo se, at der er færre og færre, der bruger dem. Odenseanerne bruger deres egne cykler, og eksempelvis byens hoteller er gode til at stille lejecykler til rådighed for byens turister - ovenikøbet med en hjelm, der jo ikke kommer med en bycykel. Pendlerne har også fået nye muligheder (løbehjul eller leasingcykler red). Så jeg vil hellere bruge den økonomi, der er i aftalen, til at skabe bedre forhold for dem, der bruger vores kollektive trafik. Og måske et ekstra offentligt toilet, hvis der er behov for det.

2. Anders W. Berthelsen (S)

Anders W. Berthelsen (S). Arkivfoto: Lasse Hansen

- Det nuværende system er forældet og det skal skrottes. Og hvis vi overhovedet skal have et bycykelsystem, så skal det slet ikke være så stort, som der lægges op til. Tiden har jo vist, at behovet for bycykler ikke er så stort, som man vurderede dengang, man indgik aftalen i 2009. Jeg mener fortsat, vi skal gøre, hvad vi kan for at komme ud af aftalen, og så må vi se på, om vi kan lave en ny aftale med et mindre grundlag. Den endelige beslutning tager vi på mødet tirsdag. For der er mange ting at tage hensyn til. For eksempel er det heller ikke til at vide, hvordan det går med elløbehjulene, når ordningen skal evalueres.

3. Kristian Guldfeldt (K)

Kristian Guldfeldt (K). Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Vi beslutter først efter et gruppemøde mandag, hvad vi vil gå efter. Men jeg synes, det er et oplæg fra forvaltningen, der rummer en række interessante perspektiver. Der er ingen tvivl om, at det bycykelsystem, vi har nu, ikke fungerer. Det er tydeligt for enhver. Og så må vi se, om der kan skrues og hakkes, i den aftale vi har med firmaet. For det er problematisk, at man i sin tid indgik så lang en aftale. En mulighed for at få mere byudstyr i stedet for flere bycykler lyder også interessant, men her er det også vigtigt for os at se på, om det vil påføre kommunen nogle udgifter - og om det er penge, vi mener, der i givet fald kan findes indenfor forvaltningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce