Annonce
Odense

Politikere om borgerråd: - På flere punkter er vi enige

- Der har været gode refleksioner i borgerrådet, og med anbefalingerne giver de os et indtryk af, hvad vi skal have fokus på de kommende år, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V). Foto: Michael Bager
Hvad synes de om borgerrådets anbefalinger? Kan de overhovedet bruge dem til noget? Og skal Odense på et senere tidspunkt igen have et borgerråd? Avisen har bedt tre politikere om svar.

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S)

- Jeg er imponeret over kvaliteten og originaliteten i de ting, der er foreslået. Der er fokus på at få inkluderet dem på kanten af samfundet - både unge med psykisk mistrivsel og dem, der har været ledige i lidt for mange år. Også debatten omkring livsfasepolitikken er interessant, for vi kommer til at mangle 1100 velfærdsmedarbejdere, og kan vi for eksempel få de ældste medarbejdere til at blive længere, kan det være med til at afhjælpe et stort problem.

- På flere punkter er vi i byråd og borgerråd enige og kigger på de samme typer af udfordringer. Men der er også kommet ting frem, et byråd nok ikke havde foreslået - blandt andet omkring, hvordan vi taler om offentligt ansatte.

- Med det forbehold, at vi lige skal have evalueringen færdig, kan jeg helt sikkert godt finde på at lave et borgerråd igen.

Annonce

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V)

Foto: Nils Mogensen Svalebøg

- Jeg synes, det er nogle rigtig gode anbefalinger. Der har været en god snak om, hvad vi gør ved vores sårbare unge, at vi skal levere kommunale ydelser med afsæt i den enkelte borgers behov, og at vi skal tænke over, hvordan vi omtaler vores medarbejdere i kommunen. Jeg har længe syntes, at begrebet varme og kolde hænder er helt forkert, for vi har brug for alle slags medarbejdere.

- Der har været gode refleksioner i borgerrådet, og med anbefalingerne giver de os et indtryk af, hvad vi skal have fokus på de kommende år.

- Idéen med et borgerråd er udmærket, og vi kan godt gøre det igen, men så skal vi have fokus på mere dialog med borgerne og mindre politikerpanel. Vi får mere ud af den direkte dialog med folk.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF)

Foto: Kim Rune

- Jeg er meget glad for, at borgerrådet er så optaget af at få flere med ind i arbejdsfællesskabet og hjælpe dem, der er langt fra arbejdsmarkedet. Jeg oplevede et oprigtigt ønske om at hjælpe nogle mennesker. Der er kommet forslag om noget, vi allerede gør, og som vi skal gøre mere af.

- Først og fremmest giver borgerrådet et indblik i de emner, der optager folk. Både borgerrådet og borgermøderne er værdifulde, fordi de giver folk svar på spørgsmål, og de giver os politikere mulighed for at tage den direkte debat også mellem valgkampene.

- Med borgerråd - og også borgermøder - bruger vi mange menneskers tid, men vi kunne godt gøre det mindst én gang i hver valgperiode.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce