Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politikere om affaldsplaner i Faaborg-Midtfyn: - Vi skal skynde os langsomt

Søren Hillers (R): - Jeg mener, at vi skal gøre det lettere at få affaldet sorteret på en god måde ude hos borgerne. Andre kommuner har forskellige former for skraldespande, hvor man kan affaldssortere. Det kunne være en måde at komme videre på, for vi skal videre. Vi er på bagkant i forhold til affaldssortering sammenlignet med andre kommuner, så vi har virkelig noget at arbejde med. Oplysning er den rigtige måde at gøre det på. Vi skal ikke gå rundt og rode i folks skraldespande. Der er mange, der gerne vil affaldssortere, så vil vi skal dyrke de gode intentioner.
Ifølge tre politikere i Faaborg-Midtfyn Kommune skal nye planer for affaldssortering foldes ud - men ikke hurtigere, end at man kan nå at se effekten af de tidligere tiltag. Samtidig er det ifølge politikerne vigtigt, at borgerne selv har et ønske om at sortere deres skrald, og derfor vil de fokusere på at oplyse frem for at sanktionere.

Tre meninger:

Annonce
Søren Kristensen (V): Vi ligger forholdsvis godt i forhold til andre kommuner, men forholdsvis godt er ikke nødvendigvis godt nok, for vi skal nå nogle mål, og derfor må vi optimere vores indsats. Noget af det, vi konkret skal arbejde med, er at lave en model, så vi får sorteret madaffald og organisk affald fra. Det er et væsentligt skridt i forhold til at komme videre med vores målsætning. Jeg har rigelig tiltro til, at vi ude i kommunerne kan tænke i løsninger, der skal til for at nå målene. Så må vi se ud fra det, om målene bliver opfyldt, eller om der skal strammere eller mere overordnede midler til.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce