Annonce
Trekantområdet

Politikere: Kommunen bør købe mølle-område

Hvis det står til flere byrådsmedlemmer, skal Vejle Kommune erhverve området ned mod Børkop Vandmølle, hvor de højtvoksede grantræer i disse dage bliver fældet. Foto: Ludvig Dittmann
Peder Hummelmose (V) og Morten Kristensen (SF) foreslår begge, at Vejle Kommune erhverver jorden ved nedkørslen til Børkop Vandmølle.

Børkop: De står på hver sin fløj i byrådet, men når det gælder udviklingen af området ned mod Børkop Vandmølle, er Peder Hummelmose (V) og Morten Kristensen (SF) rørende enige.

Ingen af de to lokalt valgte byrådsmedlemmer går ind for at udstykke et areal langs Elbækvej, som i årevis har været dækket af høje grantræer.

En skovningsmaskine fra Udsigtens Skovservice arbejder sig i disse dage igennem nåleskoven, som bliver lagt ned på bestilling af lodsejer Poul Nielsen.

Annonce

Lodsejeren fra Gårslev håber at få kommunens tilladelse til at forvandle skovarealet til boligområde. Men med en beliggenhed ved indkørslen til Børkop Vandmølle er både Peder Hummelmose og Morten Kristensen imod, at Børkop by vokser tættere på den historiske mølle.

Borgmester er lydhør

- Der har været mange idéer for det areal. Da jeg var formand for teknisk udvalg, talte vi om at udvikle det til boliger, og jeg har selv foreslået at placere et plejehjem der. Men tiden er en anden i dag. Børkop har udviklet sig hele vejen rundt, og der er plads til boliger mange andre steder som i Smidstrup og Gårslev. Derfor synes jeg, at vi skal bevare den grønne kile, siger Peder Hummelmose.

Han har aktuelt taget en snak med partifælle og borgmester Jens Ejner Christensen med det formål at få kommunen til at købe arealet.


Tiden er en anden i dag. Børkop har udviklet sig hele vejen rundt, og der er plads til boliger mange andre steder som i Smidstrup og Gårslev.

Peder Hummelmose (V), byrådsmedlem


- Borgmesteren er lydhør og siger, at kommunen også lige har købt jord i Grejsdalen og Uhre. Men Børkop Lokalråd kunne også være mere aktivt positivt og for eksempel udbyde arealet på folkeaktier. Det er noget, jeg tror folk, vil bakke op om, og så kunne man skabe en varieret skov, hvor folk kan gå tur i, foreslår Hummelmose, der ikke ser nogen naturværdi i den granplantage, der lige nu er ved at forsvinde fra området.

Annonce

Kan lave skovrejsning

Morten Kristensen er enig i, at området skal bevares som rekreativ natur og foreslår også, at kommunen bliver herre over egen jord ved nedkørslen til Børkop Vandmølle og kilen hen mod biblioteks- og kulturhuset Markant.

- Det primære for mig, er at der ikke bliver bygget på arealet. Men jeg mener også, at vi kan overtage arealet, lave en skovrejsning og bevare det som naturområde. Det kan blive en fin kile fra byen og ud til vandmøllen, men lige nu er det ødelagt af fældningen, siger SF'eren.

Radikale Venstres byrådsmedlem, Torben Elsig-Petersen, mener også, at udgangen på sagen  kan blive, at kommunen bør overtage området for at genoprette naturen.

Annonce

Afviser ikke et salg

Hvis byrådet ikke vil tillade boliger på arealet, er lodsejeren heller ikke afvisende overfor at sælge sin jord.

- Jeg vil gerne sælge, hvis der ikke kan bygges boliger i området. Men det er ikke sådan, at jeg går ud og udbyder det i salg. De må komme med et tilbud, hvis de er interesserede. I første omgang afventer jeg den nye kommuneplan, der skal vedtages om halvandet år. Og om arealet så skal bruges til boliger eller genplantning af juletræer, må vi kigge på til den tid, siger Poul Nielsen.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce