Annonce
Assens

Politikere: Ja til god ældrepleje - nej til at blande sig

Syv partier var repræsenteret i politikerpanelet det er fra venstre Jane Heitmann (V), Victoria Velàsquez (EL), Søren Hillers (R), Julie Skovsby (S), Betina Signe Stick (DF) og Mette Rahbek (Alternativet. Til stede var også Jonas Simonsen (LA), der ikke er med på billedet. Foto: Kim Rune
Christiansborgpolitikerne kan sikre penge til en god ældrepleje, nogle vil også gerne øremærke pengene. Omkring 30 overværede paneldebat om kommunal ældrepleje og landspolitik.

Vissenbjerg: Hvis ældrepleje og det gode børneliv er centrale emner, når du sætter dit kryds ved Folketingsvalget 5. juni, var vælgermødet tirsdag i Vissenbjerg Idræts- og Kulturcenter stedet, hvor du skulle kunne forsikre dig om, hvordan folketingspolitikerne vil agere i forhold til kommunernes administration af de love og retningslinjer, der udstikkes fra Christiansborg.

Omkring 40 deltagere var reduceret til cirka 30, da kandidaterne skulle svare på seks konkrete spørgsmål, der var formuleret af tilhørerne på forhånd. En time, i alt seks minutter til hver - sådan var spillereglerne. Med afbud fra SF's Line Mørk, og Caroline Lauritsen fra Konservative, som ikke dukkede op, blev der lidt mere tid til de øvrige.

Vil I øremærke pengene, så de også bruges til det, de er tiltænkt, lød et spørgsmål. Hvad kan I gøre i forbindelse med, at alle kommuner i år skal indføje noget om ensomhed i deres værdighedspolitik? Hvordan kan I følge op på et spørgsmål til ældreministeren om ældreplejen i Assens, og kan der med fordel lovgives om hvor mange forskellige hjemmehjælpere, der må komme i det samme hjem, var nogle af de spørgsmål, de syv paneldeltagere skulle svare på. Tydeligvis affødt af de udfordringer Assens Kommune står i med en økonomi, der ikke rækker til den ældrepleje, borgerne forventer.

Bragte mødet med de landspolitiske kandidater så klare svar? Tjah..

Velfærdskonference

Konferencen var arrangeret af LO Vestfyn, Faglige Seiorer Vestfyn og gruppen "Assens Kommune svigt af de ældre".

Det overordnede emne var velfærd.

Første del handlede om ældreområdet. Anden del om børn og unge.

Mellem de to afdelinger var der paneldebat med folketingskandidater.

Deltagere i panelet var: Julie Skovsby (S), Betina Signe Stick (DF), Jane Heitmann (V), Victoria Velásquez (EL), Mette Rahbek (Alternativet), Søren Hillers (R) og Jonas Simomsen (LA). Julie Mørk (SF) havde meldt afbud og Caroline Lauritsen (K) dukkede ikke op.

Selvstyret vigtigt

Tilhørerne kunne forsikre sig om, at kandidaterne naturligvis allesammen lagde vægt på både en god og værdig ældrepleje, men også at de ikke var så parate til at blande sig i kommunernes arbejde. Man kan som for eksempel Enhedslisten og Socialdemokratiet var parat til, give flere penge, og man kan også øremærke dem, som DF, EL og Alternativet var parat til, mens V, S og R foretrak at værne om det kommunale selvstyre. Og når det kommer til at kontrollere, så gælder armslængdeprincippet, og der har vi et tilsyn, der træder til.

- Kommunerne vil gerne selv prioritere, påpegede Jane Heitmann (V), der derimod gerne ville arbejde for en udligningsreform, så kommuner som Assens får flere penge at prioritere.

Når det kom til lovgivning om, antallet af forskellige hjemmehjælpere i private hjem blev der meldt pas over hele linjen Men der var bud på, hvordan antallet kan bringes ned lige fra flere ressourcer (EL og S), til at pårørende tager en del af opgaven (LA's Jonas Simonsen), og til en sundhedsreform, der vil gøre kolde hænder varme, når regionerne nedlægges, og man blandt andet sparer et stort antal kommunikationskonsulenter (V).

Et er ord i en valgkamp. Et andet handling, når det nye Folketing trækker i arbejdstøjet. Charlotte Schultz, formand for Faglige Seniorer, har planer om at holde politikerne - hvis de bliver valgt ind - oppe på deres ord.:

- Det bliver spændende om ikke så lang tid at vide, hvem vi skal mødes med om et år og spørge: Hvad har I så gjort, sagde hun.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

GOG

Følg med live: GOG i den første europæiske hjemmekamp

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Knæk mere end cancer

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Annonce