Annonce
Kerteminde

Politikere er uenige om politianmeldelse af bokser: - Byrådet fremstår som en flok dumrianer

Yvonne Bæk Rasmussen.

Der er langtfra enighed i byrådet, om det var den rigtige beslutning, da Kerteminde Kommune kort før jul anmeldte den tredobbelte nordiske mester i boksning, Yvonne Rasmussen til politiet.

Annonce

Kerteminde: Hvor går grænsen for, hvad offentlige ansatte skal finde sig i, at borgerne skriver på facebook?

For Kerteminde Kommune var grænsen overskredet, da den tredobbelte nordiske mester i boksning, Yvonne Rasmussen, skrev, at skolechef Dorte Dabelsteen var skyld i, at flere borgeres liv var endt før end nødvendigt.

- Hun er skyld i, at flere voksne og ældre ikke har fået den rette træning således, at deres liv er endt før nødvendigt. I den sidste del af hendes ansættelse har kvinden manipuleret og truet flere ansatte i familieafdelingens PBR, at det har ført til flere sygemeldinger, fyringer og rigtig mange fejlbehandlede børn og unge, skrev Yavonne Rasmussen blandt andet.

Kerteminde Kommune vurderede, at opslaget var ærekrænkende og valgte derfor at politianmelde Yvonne Rasmussen.

Det er dog langt fra et samlet byråd, der står bag politianmeldelsen af Yvonne Rasmussen. Flere partier mener, at anmeldelsen var en fejl og bør trækkes tilbage.

Sanne Stemann.

Sanne Stemann - De Radikal

Hans Luunbjerg.

- Den politianmeldelse skal trækkes tilbage - så absolut.

- Jeg ringede med det samme, jeg læste avisen til borgmesteren og foreslog, at han trak den her anmeldelse tilbage. Og jeg skrev også til resten af byrådet, at jeg synes, det er en rigtig dårlig idé at lave en politianmeldelse af en borger, der formodentlig har handlet i affekt.

- Vi må kunne forstå, at fordi vi har lavet nogle gevaldige besparelser, og vi lever i en tid, hvor mange mennesker føler sig presset, synes jeg ikke, der er nogen grund til at møde den frustration med politianmeldelser. Det tror jeg simpelthen ikke, der kommer noget godt ud af.

Hans Luunbjerg - Venstre

Knud Ahrnkiel.

- Nej, vi synes ikke, politianmeldelsen skal trækkes tilbage.

- Jeg synes egentlig, at det, hun er citeret for at have udtalt, er ret groft. Forstået på den måde, at hun beskylder en ansat i Kerteminde Kommune for noget, man ikke har nogen beviser for.

- Og der har vi som politikere et stort ansvar i forhold til at beskytte vores største ressource, som er vores medarbejdere.

- Så er jeg godt klar over, at det er en familie, der har en svær situation, men så er der klageinstanser. Eller på anden vis - hvor man kan gøre opmærksom på, hvis man ikke synes, Kerteminde Kommunes sagsbehandling er i orden.

Knud Ahrnkiel - Miljølisten

Jutta Nielsen.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at man har anmeldt hende. Det er at skyde gråspurve med kanoner.

- Det er ikke i orden, hvad hun skriver, men det ville have klædt Kerteminde Kommune lige at have haft lidt tålmodighed i den her sag. Der er røget en finke af panden, og den skal hun have mulighed for at lave om. Ellers ender det jo med, at vi skal have en gabestok nede foran rådhuset, hvor vi skal have borgerne udstillet til spot og spe.

- Jeg forstår ikke, at man ikke lige stikker en finger i jorden og prøver at gyde lidt olie på vandene, for jeg er helt sikker på, at hvis man lige havde taget en samtale med hende og givet hende lidt mere end en times frist, så kunne man have løst den sag.

- Det vil altid være en tabersag, og hvem får tæskene? Det gør politikerne. Byrådet fremstår som en flok dumrianer, der ikke fatter noget som helst.

Jutta Nielsen - Enhedslisten

Allan Thomsen.

- Jeg har talt med borgmester Kasper Olesen i weekenden, og vi får en orientering på næste økonomiudvalgsmøde. Den vil jeg gerne vente på at høre, for det er aldrig godt at politianmelde en borger. Til gengæld vil jeg sige, at de ansatte skal heller aldrig udsættes for trusler.

- Der er lavet nogle retningslinjer, som er lavet i med-udvalget (medarbejderudvalget, red), og de retningslinjer er fulgt. Det er altid ulykkeligt, når man skal politianmelde en borger, men jeg venter på den orientering.

Allan Thomsen - Borgerlisten

Lars Ole Valsøe.

- Jeg har ikke nogen kommentar.

- Jeg vil slet ikke tage stilling til det, før end jeg har fået en redegørelse fra borgmesteren.

Lars Ole Valsøe - Det Konservative Folkeparti

Terje Pedersen.

- Vi har ikke haft lejlighed til at drøfte det i byrådsgruppen endnu, for vi holder først gruppemøde på onsdag.

- Men min egen personlige holdning er, at jeg gerne så, at man trak anmeldelsen tilbage.

- Man burde have strukket sig langt. Det kan godt være, at man i situationen har handlet i afmagt, men det er min holdning, at der burde vi lige have sagt, at tre timer (til at tage opslaget ned, red) var lige i underkanten. Det er en trist konfrontation. Den burde vi have undgået.

Terje Pedersen - Dansk Folkeparti

Jesper Hempler.

- Jeg synes ikke, at de udtalelser, hun kommer med, er i orden, men jeg mener som udgangspunkt, at man skal prøve dialogen frem for at skride til politianmeldelse.

- Vi skal ikke bare i flæng gå rundt og politianmelde for de mindste ting. Jeg er helt med på, at det, hun skriver, har hun ikke noget belæg for at skrive, og det kan være ærekrænkende og injurierende.

- Men jeg ved ikke, om det er kommunen, der skal tage det første skridt, eller det skal være Dorte Dabelsteen selv, der tog skridtet og anmeldte opslaget til politiet.

Jesper Hempler - Socialistisk Folkeparti

- Umiddelbart synes jeg egentligt, at vi politikere skulle blande os uden om. Sådan som jeg forstår det, så ligger der nogle retningslinjer, som vores hovedudvalg har vedtaget, og det er i forhold til dem, at man har vurderet opslaget.

- Hvis jeg alligevel skal sige noget, så er det min personlige holdning, at man skal være varsom med at politianmelde borgere, og man skal vurdere det grundigt, inden man tager det skridt.

- Jeg tror i det her tilfælde, at man burde have taget en yderligere dialog.

- Når den nu er sendt ind, så kan man være fristet til at sige, at så skal vi prøve, om det her er over grænsen, for så får vi afprøvet, hvor grænserne ligger henne i forhold til straffeloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce