Annonce
Trekantområdet

Politikere er dybt rystede: Udbud i plejen skal gå om

Ansatte fra det private plejefirma - Kære Pleje - demonstrerede, efter det stod klart, at Fredericia Kommune havde givet opgaven med hjemmepleje til Sundplejen. På Rådhuspladsen var både Susanne Eilersen og Cecilie Roed Schultz på banen for at forklare kommunens valg. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Politikerne har valgt at følge advokaters råd om at genåbne udbuddet på privat hjemmepleje. Den beslutning traf medlemmerne af senior- og handicapudvalget mandag, og den efterlader en række politikere dybt frustrede. Udvalgsformand kalder det vildt ærgerligt.

Fredericia: Der skal gennemføres et nyt udbud på privat hjemmepleje i Fredericia Kommune. Sundplejen vandt i efteråret 2019 udbuddet over de daværende udbydere Kære Pleje og Svane Pleje ApS. Afgørelsen har Kære Pleje aldrig accepteret og havde givet kommunen frist til mandag at afgøre, om man ville lade udbuddet gå om, eller virksomheden skulle gå videre og føre sagen i retten.

På et hasteindkaldt møde mandag eftermiddag blev medlemmerne enige orienteret om, at man fra advokatvirksomheden Horten var blevet rådet til at lade udbuddet genåbne. Det var en såkaldt second-opinion, som kommunen havde anmodet Horten om.

- Det er vildt ærgerligt, men vi har fået en række juridiske vurderinger på sagen, som gør, at vi vælger at lade udbuddet gå om. Det kommer til at ske så hurtigt som muligt, siger formand for senior- og handicapudvalget Lars Ejby Pedersen (S).


Selv om jeg nu har sovet på det, må jeg sige, at jeg er rystet. Jeg har troet på de orienteringer, vi har fået og jeg har loyalt bakket op - også i modvind.

Cecilie Roed Schultz i mail til koncerndirektør Yelva Bjørnholdt


Ærgerligt er langtfra dækkende over den følelse, Cecilie Roed Schultz (Enhedslisten) og Susanne Eilersen (DF) har med at udbuddet skal gå om.

- Jeg havde ikke mulighed for at deltage i mødet mandag, men modtog en orientering om sagen per mail. Jeg var mildt sagt i chok. Vi har hele tiden fået at vide, at det ikke kunne komme på tale, at udbuddet kunne komme til at gå om. Jeg er ikke jurist, men jeg har stolet på vores embedsmænd hele vejen igennem, og jeg har bakket dem loyalt op. Det er rystende, siger Cecilie Roed Schultz, næstformand i udvalget.

Annonce

Skarp mail til koncernchef

Efter at have sovet på sagen sendte Cecilie Roed Schultz en mail til koncernchef Yelva Bjørnholdt, hvor hun i skarpe vendinger giver udtryk for sin frustration.

"Jeg har troet på de orienteringer, vi har fået, og jeg har bakket loyalt op - også i modvind. Vi kommer til at fremstå dybt utroværdige. Det er jeg virkelig ikke tilfreds med, for at sige det mildt", skriver Cecilie Roed Schultz blandt andet i sin mail.

Susanne Eilersen bakker sin udvalgskollega fuldt op.

- Det er så pinlig en sag, at jeg næsten ikke kan være i det. Jeg har stået på rådhuspladsen sammen med Cecilie, da plejepersonalet fra Kære Pleje demonstrerede. Jeg forstår virkelig godt, at Cecilie er rystet. Hun har taget mange slag for den beslutning, når formandskabet ikke gjorde det, siger Susanne Eilersen.

Cecilie Roed Schultz har hele vejen igennem forsvaret, at Sundplejen vandt udbuddet, selv om prisen var langt lavere end de øvrige.

- Jeg har lagt ryg til mange slag på de sociale medier, og det har jeg gjort, fordi jeg stolede 100 procent på vores embedsmænd. Jeg havde meget gerne villet vide, at der var en risiko for, at udbuddet kunne komme til at gå om, siger hun.

- Er det så alvorligt, at det skal have konsekvenser i embedsværket?

- Det har jeg slet ikke overvejet endnu, for i første omgang handler det om, at vi får sikret tryghed for vores borgere og de ansatte, siger Cecilie Roed Schultz.

Det er Susanne Eilersen enig i, for hun frygter, at den nye situation kan skabe usikkerhed for både ansatte og borgere.

Annonce

Flere advokater på

Fredericia Dagblad erfarer, at udvalget har fået råd fra både det faste advokatfirma Bech-Bruun og siden en second-opinion fra advokatfirmaet Horten.

- Jeg er bekymret for, at det bliver en meget dyr omgang for Fredericia Kommune, før vi kan lukke den sag. Både advokatregninger og i forhold til de firmaer, som har budt, siger Susanne Eilersen.

Lars Ejby ønsker ikke at udtale sig nærmere om sagen endnu. Der skal afvikles en række møder, og han var ikke udvalgsformand, da beslutningen om at vælge Sundplejen blev truffet. Han overtog først udvalgsformandsposten i marts - samtidigt med at Sundplejen overtog den private del af plejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce