Annonce
Kerteminde

Politikere er bekymrede: Manglende p-pladser vil ødelægge bymidten og handelslivet

Terje Pedersen (DF) frygter at folk vil handle et andet sted end i Kerteminde, hvis der ikke er nok bynære parkeringspladser. Arkivfoto: Helle Nordström
Antallet af p-pladser er kritisk i Kerteminde, når planerne om boliger på Nordre Havnekaj og Strandkilen realiseres, mener DF og Radikale Venstre.
Annonce

Kerteminde: I løbet af de næste år, kan det blive svært at finde en parkeringsplads i Kerteminde midtby. Ifølge avisens egne beregninger kommer der til at mangle mellem 150-200 parkeringspladser, når området ved Strandkilen og Nordre Havnekaj efter planen bliver til boliger.

- Jeg mener bestemt ikke, der bliver nok parkeringspladser. Vi kan se, at folk gerne vil have et sted at parkere, og det bliver vi nødt til at indrette os efter. Bilerne forsvinder ikke. Og der mener jeg, at man er i gang med at ødelægge bymidten, turistlivet og handelslivet, konstaterer Terje Pedersen (DF).


- Jeg mener bestemt ikke, der bliver nok parkeringspladser.

Terje Pedersen


Til gengæld for de parkeringspladser, der forsvinder, har man besluttet at anlægge 100 nye parkeringspladser på græsstykket ved Hindholmsvej foran Johannes Larsen Museet med en afstand på cirka 750 meter ind til byens torv.

- Det, at man bruger parkeringspladserne overfor Johannes Larsen Museet i regnestykket, mener jeg, er manipulation af virkeligheden. Man får ikke folk, der skal ind i byen og handle til at parkere derude. Det kan ikke lade sig gøre. Desuden er området i højsæsonen allerede benyttet som parkeringsplads i forvejen. Så at tælle dem med som nye parkeringspladser er ren manipulation, siger Terje Pedersen.

Annonce

750 meter er lang vej at gå

Også byrådsmedlem Sanne Stemann Knudsen (R) frygter at parkering bliver et problem i Kerteminde.

- Jeg kan godt være i tvivl om, der er nok parkeringspladser. Den her sommer har med al tydelighed vist, at der er mangel på parkeringspladser. Så jeg må da sige, at det er svært at se, at der vil være pladser nok, når der bliver bygget på havnen, siger hun og konstaterer, at hun heller ikke er videre begejstret for planerne om parkering ved Johannes Larsen Museet.

- Det er klart, at det kan løse noget. Det er fint, hvis man er frisk til bens og ikke har en masse, man skal slæbe på. Men det er en lang vej at gå 750 meter ind til midtbyen, hvis man er gangbesværet eller slæber på en masse varer.

Annonce

Optimer parkeringspladsen

Ifølge Terje Pedersen bør løsningen på parkeringsproblemet være, at tage et ekstra kig på de planer man har for Nordre Havne og Strandkilen.

- Jeg synes, det er naivt at tro, at man kan tiltrække folk til boliger, når man ikke engang kan have sin bil holdende. Det giver sig selv, at folk der giver ti millioner for en bolig, nok har to biler og også gerne vil kunne parkere dem relativt tæt på, siger han.

- Jeg synes en reduktion i boligarealet og plads til flere biler, vil gøre det langt mere attraktivt at bo på Nordre Havnekaj. Og så skal man lade være med at fjerne parkeringspladserne fra den nordlige del af Strandkilen. Hvis man i stedet optimerede parkeringspladsen, kunne der være plads til mange flere biler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Navne

Jens Thurøe fylder 60

Annonce