Annonce
Odense

Politikere: Dyrskuet skal ikke bare smides ud

Det er ikke kun dyr eller fodboldspillere der fylder Dyrskuepladsen. På fredag i næste uge ser der sikkert sådan her ud igen, når Grøn koncert kommer forbi. De skal også finde et andet sted at være, hvis Dyrskuepladsen laves om til fodboldbaner. Arkivfoto: Michael Bager

Hverken hos Konservative eller Socialdemokratiet vil man skubbe dyrskuet ud af byen uden at have en alternativ placering til det. Venstre tvivler stærkt på, om det overhovedet kan lade sig gøre at flytte dyrskuet for at få plads til flere fodboldba

De skal først tage stilling efter sommerferien. Og selv om det tirsdag kunne se ud som om, at der pludselig var et politisk flertal for at smide Det Fynske Dyrskue ud fra sin nuværende placering ved Kløvermosevej, så er der fortsat så mange ubekendte, at pladsen måske ikke bliver inddraget til permanente fodboldbaner alligevel.

Dyrskuet er kommet i klemme, efter at OB's amatørafdeling og en lang række mindre klubber i og omkring Falen i sidste uge erklærede sig enige om et forslag til fordeling af nye og flere fodboldbaner i området. Et forslag, der reelt vil sende dyrskuet ud af byen. Til TV2 Fyn sagde Enhedslistens Brian Skov Nielsen så, at man var parat til at prioritere børn og boldbaner over dyrskuet. I øvrigt i enighed med SF.

Men spørger man videre blandt partierne i byrådssalen, så begynder forbeholdene at indfinde sig. Konservative ser meget gerne, at klubberne og ikke mindst OB's store ungdomsafdeling får bedre forhold end de har i dag, hvor de til deres børne- og ungdomsspillere låner baner på Dyrskuepladsen og deler baner med de andre klubber i området.

Sagen kort

I budgettet for Odense Kommune i 2017/18 blev der afsat 16 millioner kroner til at forbedre forholdene for en række fodboldklubber i byen. Blandt andet med penge til et kvindefodboldcenter i Marienlyst og en ny kunststofbane i Hjallese. En stor del af pengene er øremærket til at forbedre og forøge antallet af baner for en række klubber i området omkring Falen og Kløvermosevej.Det er OBsamatørafdeling, Røde Stjerne, Enghaven, Kildemose, Posten, Bolbro og Lavia (bueskydning, red.). I november blev klubberne præsenteret for de første forslag til en fordeling. Her var der ingen enighed. I flere af scenarierne arbejdes der med at bygge omklædningsafaciliteter på Dyrskuepladsen, der i dag bruges flittigt af OB's amatørafdeling.

Beslutningen om banefordeling har intet at gøre med OB's professionelle afdeling og superligahold, der fortsat bruger Ådalen og OB's klubhus som base for deres træninger.

Efter sommerferien skal politikerne træffe en beslutning om en fordeling. I sidste uge meldte alle klubberne ud om, at de var enige om et nyt scenarie, hvor Det Fynske Dyrskue rømmer dyrskuepladsen, så den kan inddrages til fodboldbaner.

Et oplyst grundlag

- Helt grundlæggende synes vi, at vi skal være med til at skabe så gode forhold som muligt for klubberne og en stor klub som OB, der har en stor ungdomsafdeling. Men det skal jo ikke ske på bekostning af dyrskuet. Vi har i partiet ikke taget stilling til sagen endnu, og det gør vi heller ikke, før vi har et fuldt oplyst grundlag at beslutte os ud fra, siger Lars Havelund (K), og understreger, at man med et fuldt oplyst grundlag også mener et bud på en ny placering og en pris for en alternativ dyrskueplads et andet sted i byen.

Socialdemokratiet er man på linje med Konservative.

- Vi er glade for, at klubberne efter lang tids uenighed nu er blevet enige om at anbefale en løsning. Men vi vil ikke bare uden videre være med til at træffe en beslutning, hvor dyrskuet som de eneste står tilbage uden en placering. Derfor skal vi have undersøgt, hvad der er af muligheder for at finde en anden placering, og hvad det i givet fald skal koste. Det er vigtigt, at vi kan finde en løsing, som alle kan leve med, siger Tim Vermund, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Annonce

Hvem skal betale for flytning?

Venstre vil gerne overveje en alternativ placering for dyrskuet, hvis der kan findes en løsning, der er til at betale - og nogen til at betale den. Men man tvivler stærkt på det.

- Hele kernen i denne diskussion er jo, hvis dyrskuet skal flytte, hvor skal det så være, og ikke mindst hvem skal betale. Mig bekendt er der ingen, der har fundet et pengetræ, og vi er mildt sagt lidt skeptiske i forhold til, om man lige skal bruge mange millioner skattekroner på at flytte et dyrskue til en anden placering for at få plads til nogle flere fodboldbaner. Det tror jeg også, mange af de andre partier vil have svært ved at finde penge til, siger Bo Libergren, politisk ordfører for Venstre.

Venstre ser i øvrigt gerne, at man hæver sig lidt højere op og kigger nogle år ud i fremtiden, inden man beslutter sig.

- Inden vi træffer en beslutning, så skal vi være helt sikre på, hvad der er af muligheder. Når OUH om ikke så mange år flytter. Så kan det måske også frigive arealer i området, og i det hele taget mener vi også, at det vil være et tab for byen, hvis ikke der kan være plads til dyrskuet siger Libergren.

By- og kulturudvalget holder møde igen den 22. august, hvor sagen ventes at komme på dagordenen.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nabo raser mod støjterror: Unge holder nattefester og raserer skolegård

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Odense For abonnenter

Aflyttede bil under narko-efterforskning: Specialenhed hørte mistænkts kæreste læse sms om anden forbrydelse højt

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport

Livsnødvendig sejr til HC Odense: - Det er fedt at vinde, og det vil vi gerne prøve igen

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Kerteminde

Højtbelagt smørrebrød og en lille én: Efter to års fravær spreder 'vennerne' igen glæde på plejehjem

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Kerteminde

Alle reolerne er fyldt hos populær genbrugsbutik: Folk står på venteliste for at få lov at sælge deres ting

Annonce