Annonce
Odense

Storkøkken eller frisklavet mad: Det er tid til at fordele midlerne ligeligt, mener politikerne

Plejecenteret Ærtebjerghaven i Odense er et af to plejecentre, der beboerne frisklavet mad fra eget køkken. Når en beboer har fødselsdag, må de vælge dagens ret og hvilken kage de skal have til kaffen. Nogen af beboerne hjælper også til i køkkenet. Arkivfoto: Sugi Thiru
I længden er det problematisk, at kun to plejehjem får frisklavet mad, mens de øvrige plejehjem får mad fra Byens Køkken, mener politikere i Ældre- og Handicapudvalget.

Odense: Frisklavet mad på få plejecentre, og mad fra storkøkken på andre. Hvordan ser de ansvarlige politikere på det. Læs mere her:

1 DLN Christel Gall

Christel Gall (De Lokalnationale). Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Jeg synes, det var en god ide at starte på to plejecentre og så hvert år udvide med flere plejecentre ved budgetforhandlingerne, men som det ser ud nu, tror jeg ikke, det vil ske.

- Kæppen i hjulet er både Fødevarestyrelsens retningslinjer, og at den - alt andet lige - lille slat penge, der er, bare ikke rækker. Det er simpelthen så frustrerende, fordi jeg af hele mit hjerte ville ønske, at vi kunne have lokalt tilberedt mad på alle plejehjem.

- Det er forfærdeligt at skulle meddele til de to plejecentre, men hvis der kommer en ny løsning for alle plejecentre, er det jo en god nyhed for de øvrige.

2 V Sanne Skougaard

Sanne Skougaard Andersen (V). Foto: Vibeke Volder

- Allerede da vi talte om udmøntningen af midlerne til ældremad foreslog vi sammen med de Konservative, at vi skulle bruge de få penge, der er, ligeligt på alle plejecentre. For eksempel med ordningen gæstekokke.

- Den mest optimale løsning var selvfølgelig, at alle fik lavet mad som på de to plejecentre, men det har meget lange udsigter. Det er fint, at vi har fået belyst, at de ældre har gavn af den frisklavede mad. Det understreger så netop, at det ikke er andet end rimeligt at tilbyde alle ældre på plejecentrene den glæde.

3 K Søren Windell

ÆLdre- og handicaprådmand, Søren Windell (K). Foto: Michael Bager

-Siden jeg er kommet i byrådet har jeg hørt den ene budgettale efter den anden fra særligt Socialdemokratiet, der hylder ældremaden. Men når man så har skullet sætte penge af til maden, så var det ikke der, pengene blev lagt.

- Jeg tænker, at man kan lave noget, hvor alle får glæde af de penge. For eksempel ordningen med gæstekokke på alle plejecentre. Det betyder noget for beboerne med aktivitet i køkkenet en gang i mellem. Men det er forligspartierne bag skattestigningen, der bestemmer, og jeg håber, de tænker sig godt om.

4 S Kasper Ejlertsen

Kasper Ejlertsen (S). Arkivfoto: Vibeke Volder

- Vi skal sikre, at der kommer en ensartethed på plejehjemmene, og vi skal sikre, at kvaliteten af maden er god, og gøre alt det, vi kan, med de midler, vi har til rådighed. Jeg tror på, at vi kan skabe nogle stjernestunder for alle. Vi skal også sikre medinddragelse i madlavningsprocessen og menu-valget.

- Vi skal skabe mest mulig frisklavet mad for de penge, vi har til det. Men en fuldt udrullet model med lokalt tilberedt mad på alle plejehjem koster mange penge, og det må ikke ske på bekostning af hænder i den direkte pleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce