Annonce
Odense

Politikere: Derfor bliver det den sidste Vollsmoseplan

Vi har spurgt otte byrådspolitikere, som tirsdag skrev under på vegne af hele byrådet om det, de kalder for "den sidste Vollsmose", om det nu reelt også bliver den sidste plan. I 20 år har der nemlig været lanceret plan efter plan efter plan.

Brian Skov Nielsen, Enhedslisten, byrådsmedlem

Brian Skov Nielsen (Ø), byrådsmedlem. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Det bliver forhåbentligt den sidste Vollsmoseplan, fordi det lykkedes os at få resten af byrådet til at indse, at sociale problemer kræver sociale løsninger. Hvis det ikke lykkes at få resten af byrådet til at se det bliver det omvendt ikke den sidste Vollsmoseplan. Så har vi kun gjort det, at vi har flyttet de sociale problemer rundt i byen og det ser bedre ud på papiret, men folk er stadig fattige og arbejdsløse, og det er dé problemer, som er roden til de udfordringer, vi ser. Får vi en plan, der løser det, bliver det den sidste Vollsmoseplan.

Susanne Crawley, Det radikale Venstre, børn- og ungerådmand

Susanne Crawley (R), børn- og ungerådmand. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Jeg er sikker på, det er den sidste Vollsmoseplan, fordi den er gennemtænkt og den har været lang tid undervejs. Vi har haft mange møder, fordi vi har skullet blive klogere, og så tror jeg også, det er den sidste, fordi vi har siddet i et lukket rum og allesammen slugt nogle kameler, fordi opgavens omfang blev klar for os. Vollsmose er uden sammenligning det største ghettoområde i Danmark, og skal rummes i en by, som er mindre end København eller Aarhus. Opgavens omfang har også gjort, at vi er blevet mere modige.

Christel Gall, Dansk Folkeparti, byrådsmedlem

Christel Gall (DF), byrådsmedlem. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Vi kan ikke være sikre på, det er den sidste Vollsmoseplan, men vi kan være sikre på, at det er den sidste plan, Dansk Folkeparti er en del af. Det er nu, hvis det nogensinde skal lykkes. Jeg vil så også sige, at jeg tror på, at det kan være nu, planen kan gennemføres. Jeg tror på, at vi har fået mange sandheder på bordet, når vi har siddet til møderne. Der er blevet stillet spørgsmål og kommet nogle svar, som jeg har været ret overrasket over. Det har gjort, at alle er klar over, det er én lang, sej kamp, og at vi skal stå sammen, hvis det skal lykkes.

Abdirashid Abdi, Alternativet, byrådsmedlem

Abdirashid Abdi (Å), byrådsmedlem. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Processen er ligesom en supertanker, der skal flyttes fra A til B, og det kræver også en portion mod og tålmodighed. Det er 9500 mennesker, det handler om, og det er en stor omvæltning, og det tager sin tid. Jeg ved ikke, om det bliver den sidste Vollsmoseplan, men det er i hvert fald startskuddet. Jeg er spændt på, hvordan beboerne vil reagere, når de får planen præsenteret. Vi skal sætte beboerne ind i processen fra dag nul for at sikre, at de føler et ejerskab. Gør man ikke det bliver de bare ligesom ved alle tidligere planer.

Brian Dybro, SF, beskæftigelses- og socialrådmand

Brian Dybro (SF), beskæftigelses- og socialrådmand. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Det er en ambitiøs plan, vi har lavet, og når vi siger, det er den sidste Vollsmoseplan ligger der alligevel en række af planer, som skal laves for at udmønte den store plan. Det er de respektive udvalg, som får til opgave at omsætte forliget til handling. Det helt afgørende anderledes denne gang er, at vi tager de boligpolitiske redskaber i brug i stor skala. Der bliver revet mange boliger og bygninger ned, samtidigt med at der bliver bygget almennyttige boliger andre steder i Odense. Det er helt afgørende for planen.

Søren Windell, Konservative, ældre- og handicaprådmand

Søren Windell (K), ældre- og handicaprådmand. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Den sidste Vollsmoseplan er ambitiøs. Det er noget, som lægger sig op ad regeringens ghettoudspil, hvor der virkelig er en værktøjskasse med hammer, mejsel og den store sav. Det her skal lykkes. Der er et samlet enigt byråd bag, som også er parat til at bruge af værktøjskassen, parat til at rive ned, parat til at forandre. Området skal forandres. Vollsmose, som det er i dag, skal vi have fjernet. Vi skal have området bygget op igen. Det mest epokegørende er, at vi er parate til at rive op til 1000 boliger ned eller bruge dem til noget andet.

Jane Jegind, Venstre, by- og kulturrådmand

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand. Foto Birgitte Carol Heiberg

- For os har det været vigtigt at slå fast, at hvis vi skal lave endnu en Vollsmoseplan er det for os den sidste. Den skal være gennemgribende og grundlæggende, og så er vi også indstillet på at investere noget i den. Men vi skal ikke have flere af de planer, hvor vi strøger lidt om os med sukker, og så har vi brugt et par hundrede millioner kroner, hvorefter vi skal have en ny Vollsmoseplan. Den grundlæggende forskel fra tidligere planer er, at vi nu har en regering, som har givet os nye værktøjer, vi ikke før har haft. Det er også gået op for det samlede byråd, at det er alvor, og vi kan ikke blive ved halvkvædede planer.

Peter Rahbæk Juel, Socialdemokratiet, borgmester

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester. Foto Birgitte Carol Heiberg

- Det skal være den sidste Vollsmoseplan. Noget af vores erkendelse tidligt i processen har været, at skulle vi lave en plan, der skal skabe forandring, nytter det ikke at fedtspille. Vi har set, at der er et mønster i Vollsmose, hvor udfordringer socialtmæssigt, beskæftigelsesmæssigt og kriminalitetsmæssigt er meget koncentrerede i området. Mønstrene er så stærke, at tidligere planer ikke har kunnet ændre dem. Ud over at arbejde med de kendte værktøjer arbejder vi med en radikal forandring af boligmassen, hvor der er 900 til 1000 boliger, som skal rives ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce