Annonce
Erhverv

Politiker trist over, at det ekstraordinære pilles ud

Det gamle rådhus i Willemoesgade ved Assens Havn inden pladsfornyelse, november 2020. Foto: Martin Kloster

Jeg vil gerne slå fast, at jeg finder idéen med Multiteket og etableringen af en ny havneplads rigtig god. Jeg var med i bedømmelseskomitéen, og kender den vedtagne vision og projektbeskrivelse rigtig godt. Ligeledes de mange projektforslag.

Det handlede om åbningstrækket for transformationen af hele Assens Havn, der skulle signalere forandring, have Wauw-effekt! Det valgte projekt var lidt dyrere end det afsatte beløb på 20 mio. kr. Det kunne vi finansiere uden, det gik ud over hverken drift eller anlæg, nemlig af NGF-midler. En udviklingspulje, vedtaget i budget 2019, efter salget af Nature Energy.

Det ville et flertal på 28 byrådsmedlemmer tilbage i oktober '20 desværre ikke, hvorfor vi nu ser store ændringer i projektet. For mig er det trist at se på, at det flotte, det ekstraordinære nu pilles ud. Eks.:

1. Bibliotekets lokaler tilpasses nu. Oprindelig stod der komplet nyetablerede lokaler med rå look.

2. Møbler i atriumgård forsvinder, aktivitetstårn mindskes, reolen mindskes. Oprindelig var sammenhæng mellem atriumgård, multiteket og pladsen det bærende element, og ikke mindst via store møbler de nævnte steder.

3. Havnepladsen mindskes.

4. Den særlige belægning, der understøtter den nævnte sammenhæng, ændres.

5. Balkonen ud mod pladsen udelades?

Jeg kunne ønske, at ambitionsniveauet fra opstarten var blevet fastholdt. Det skete ikke, og jeg har derfor ikke ønsket at tage ansvar for disse forringelser og har undladt at stemme.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce