Annonce
Kultur

Politiker på vej i Tobaksgaardens bestyrelse

Tobaksgaarden i Assens. Arkivfoto: Robert Wengler
Tobaksgaarden i Assens lægger internt op til strukturelle ændringer på den næste generalforsamling. Det kan sende en politiker fra byrådet ind i bestyrelsen.

Assens: Fremover skal et medlem af Assens Byråd sidde i bestyrelsen på kulturhuset Tobaksgaarden, som i år får et kommunalt tilskud på i alt 2,88 mio. kr. Det er inklusiv et tilskud om at være regionalt spillested.

Det er i hvert fald besluttet er den vej at gå, mente udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur i Assens Kommune på deres seneste møde. Derfor er det blevet indstillet til byrådet til endelig godkendelse. Det fortæller udvalgsformand Finn Brunse (S).

Det er Tobaksgaardens bestyrelse, der selv har anmodet om, det kommer til at foregå sådan fremover. Det sker efter, der er udarbejdet nye vedtægter forud for Tobaksgaardens generalforsamling 23. marts.

Tobaksgardens nuværende vedtægter har stort set været uforandrede i de 15 år, stedet har eksisteret. Og efter at have gransket Kulturministeriets anbefalinger til "God ledelse af kulturinstitutioner", bl.a. med baggrund i, at Tobaksggarden er en del af en regional spillestedsaftale, er Tobaksgaardens bestyrelse kommet frem til, at der skal ske ændringer. Og det betyder altså, at en politiker skal ind i bestyrelsen og sidde. Der er ikke honorering af bestyrelsesarbejdet i Tobaksgaarden.

Annonce

Skal fortsætte

Går vedtægtsændringerne igennem på bestyrelsesmødet 23. marts, betyder det, at musikskolens repræsentant og en repræsentant for ”kulturel forvaltning” udgår. Bestyrelsen kan herefter sammensættes med enten fem og syv medlemmer, står der i den seneste udvalgsdagsorden. Politikerens navn kender vi af gode grunde ikke endnu.

Assens Kommune er også repræsenteret i bestyrelserne i fire fondsejede haller i kommunen og i Museum Vestfyn.

Beskæftigelse, Erhverv og Kultur skulle også godkende, om kommunen skulle gå ind for fortsat at give tilskud til, at Tobaksgaarden fortsætter som regionalt spillested for perioden 2021-2024. Prisen er 500.000 kommunale kroner pr. år. Det sagde udvalget ja til, fortæller Finn Brunse.

- Vi ser bestemt en række gode fordele. Både i fordel til kulturelle og musikalske aktiviteter, men også i forhold til synlighed, siger han.

Men i det sidste ende er det alene Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, der udpeger de regionale spillesteder for 2021-2024. Det sker forventeligt i april/maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce