Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker på orlov: Men kan ikke slippe for løn fra kommunen

- Jeg er målløs, siger Venstres Jane Heitmann, der nu bliver tvunget til at modtage penge fra Faaborg-Midtfyn Kommune, selv om hun er på orlov som kommunalpolitiker - og ikke vil have pengene. Arkivfoto

Venstres Jane Heitmann vil ikke have vederlag fra Faaborg-Midtfyn Kommune, mens hun holder orlov fra sit arbejde i kommunalbestyrelsen. Men hun skal have pengene. Tåbeligt, siger borgmester.

Venstre-politikeren Jane Heitmann har svært ved både at nå sit arbejde som folketingsmedlem og som medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn. Derfor har hun fået bevilget orlov fra kommunalbestyrelsesarbejdet fra 1. januar til 30. juni i år.

Samtidig har hun sagt, at hun ikke vil have vederlag fra kommunen, mens hun holder orlov, men nu er Faaborg-Midtfyn Kommune alligevel blevet nødt til at udbetale penge til Venstre-politikeren.

I en vejledning til kommunen har Social- og Indenrigsministeriet nemlig meddelt, at reglerne siger, at en kommunalpolitiker på orlov skal have vederlag de første tre måneder af orloven. Og så er det helt og aldeles ligegyldigt, om politikeren vil have pengene eller ej; pengene skal udbetales.

- Jeg er målløs over, at det er sådan, reglerne er, siger Jane Heitmann, og hun får ubetinget opbakning fra sin partifælle, borgmester Christian Thygesen.

- Det er en tåbelig regel, og vi må appellere til, at vores folketingspolitikere tager fat i sagen, så der kommer rimelighed i reglerne, og så almindelige mennesker kan forstå, hvordan man aflønner og giver vederlag til vores politikere i det her samfund, lyder det fra Christian Thygesen.

Som folketingsmedlem kan Jane Heitmann selv rejse sagen i folketingssalen, men hun vil i første omgang afvente en undersøgelse af reglerne for orlov og vederlag for kommunal- og regionalpolitikere, som Social- og Indenrigsministeriet ifølge Jane Heitmann for tiden arbejder med.

- Velgørenhed er en udmærket idé

Spørgsmålet er, hvad de godt og vel 26.000 kroner, som Jane Heitmann nu mod sin vilje vil få udbetalt for de første tre måneder af sin orlovsperiode, skal gå til?

- Har du for eksempel overvejet at give pengene til et velgørende formål?

- Det var da en udmærket idé, men det er slet ikke noget, jeg har nået at overveje. Det er simpelthen kommet bag på mig, at jeg er pålagt at modtage de penge, men velgørenhed er bestemt en overvejelse værd, siger Jane Heitmann.

Fyens.dk har bedt om en kommentar til sagen fra social- og indenrigsminister Karen Ellemann. Ministeren tager ikke stilling til den konkrete sag, men meddeler i et skriftligt svar via ministeriets presseafdeling følgende:

"Der er i flere sammenhænge rejst spørgsmål ved, om de nuværende regler for at modtage vederlag under et fravær er rimelige. Derfor har jeg tidligere på året igangsat en analyse af, hvordan reglerne anvendes i praksis i kommunerne. På det grundlag vil jeg i løbet af foråret tage stilling til, hvordan reglerne bedst skrues sammen fremadrettet".

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Valgte uprøvet løsning: Odense Letbane ville spare millioner, men er endt i store problemer

Fyn For abonnenter

Ny viceborgmester i Odense smækker røret på: Vred over spørgsmål om 112.000 kroner i honorar

OB

Engang udløste et hjemmenederlag mod Nordsjælland et blodbad i Ådalen: For elleve år siden faldt øksen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Tag de nye restriktioner med godt humør

Kom med ud i en mørk skov ved Polens grænse, få nyt om de rige, og så er der mere fra kommunalvalget til dig, som ikke kan få nok

Navne For abonnenter

Ung skuespillers dagbog op til sidste del af "Stormfulde højder": Jeg gi’r den syv stjerner, én til hver af mine medskuespillere

GOG For abonnenter

GOG i topopgør i Aalborg: Navne med Gidsel som popstar-fænomen og rygte om ny GOG-spiller

Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprang alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Nordfyn

Laila får julehjælp: - Det gør, at jeg kan give mine døtre en jul, der minder mere om klassekammeraternes

Nordfyn For abonnenter

Aktindsigt afslører: Nordfyns Kommune hjælper kæmpe kvægfarm tæt på Odense Fjord gennem kattelem

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

Annonce