Annonce
Faaborg-Midtfyn

Politiker om Mai-Britt-sagen: Administrationen har virkelig gjort, hvad de kunne

Herdis Hanghøi (V) er formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto
Udvalgsformand Herdis Hanghøi (V) anerkender, at Mai-Britt Knudsen har ventet længe, men understreger, at de ydre faktorer, som gør, at et nyt vippeleje endnu ikke har fundet vej til Mai-Britt Knudsen.

Ringe: To Venstre-politikere var hurtigt på banen, da avisen for et halvt år siden fortalte om muskelsvindsramte Mai-Britt Knudsen og hendes vakkelvorne vippeleje.

Nu skulle der altså findes en løsning, lød fra formanden for Sundhed og Omsorg i Faaborg-Midtfyn Herdis Hanghøi og formanden for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Syddanmark Bo Libergren.

Men Mai-Britt Knudsen har endnu ikke fået et nyt vippeleje. Ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune skyldes det, at vippelejet skal specialbygges, og det kan kommunens normale leverandør ikke klare.

Regionspolitiker Bo Libergren mener ikke, der længere er tale om en sag, der vedrører regionen, og han ønsker derfor ikke at udtale sig.

- Sagen ligger hos kommunen, og det er vores samarbejdspartner. Jeg vil ikke give dem karakter for, hvordan de løser deres opgave, siger han.

- Herdis Hanghøi, du sagde til avisen for et halvt år siden, at nu skulle den her sag løses. Men Mai-Britt Knudsen har endnu ikke fået sit vippeleje. Hvordan forholder du dig til det?

- Jeg kan forstå, at administrationen har virkelig gjort, hvad de kunne. Men der har været nogle udefrakommende faktorer med leveringen, som gør, at Mai-Britt ikke har fået et vippeleje endnu. Men sådan er det en gang imellem, at det ikke kun er op til kommunen. Det er jo også vigtigt, at hun får det rigtige, som virker, siger Herdis Hanghøi.

- Mai-Britt Knudsen har ventet i 2,5 år på et nyt vippeleje, mens det gamle falder mere og mere fra hinanden. Er det rimeligt, at hun skal vente så længe på et så nødvendigt hjælpemiddel?

- Det har jeg svært ved at svare på, for det afhænger af omstændighederne i den enkelte situation. Det handler om at få den bedst mulige løsning for borgeren. Men det er da rigtigt, at det er lang tid, når man som borger sidder og venter. Det kan jeg godt forstå.

- Men min fornemmelse er, at administrationen gør, hvad de kan for at hjælpe Mai-Britt, og jeg håber, at der snart findes en løsning, lyder det fra Herdis Hanghøi.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce