Annonce
Nordfyn

Politiker og førstehjælper Anja Lund: Regionen vil fortsat bruge en million på førstehjælpere

Ud over pladsen i den nordfynske kommunalbestyrelse er Anjaa Lund Kristensen (V) også med i Regionsrådet, og her vil hun orientere om de gode erfaringer på Nordfyn med det nuværende system for de frivillige førstehjælpere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Anja Lund Kristensen, der er medlem af Regionsrådet, glæder sig over, at pengene til frivillige førstehjælpere bliver på området, selv om ordningen skifter til Trygfondens Hjerteløber-ordning.
Annonce

Nordfyn: - Det giver god mening, at vi får det samme system for frivillige førstehjælpere i hele Danmark, men jeg kan godt forstå bekymringen hos Nordfyns Hjertestarterforening.

Nordfyns viceborgmester Anja Lund Kristensen (V), der også sidder i Regionsrådet og blandt andet er medlem af udvalget for det nære sundhedsvæsen, er selv uddannet førstehjælper og med i det nordfynske hjertehjælper-korps.

Og hun kan godt forstå, at det bekymrer formand for Nordfyns Hjertestarterforening Flemming Lunde Sørensen, at regionens præhospitale udvalg går ind for, at de frivillige førstehjælpere i Syddanmark skal være en del af Trygfondens Hjerteløbersystem i stedet for som nu en del af Danmark Redder Liv.

Forskellen er blandt andet, at Danmark Redder Liv kræver, at de frivillige får et kursus, kan identificere sig med en vest, og at der kun tilkaldes et begrænset antal frivillige. Sådan er det ikke i Trygfondens system i dag.

Men det kan det måske blive.

For Anja Lund Kristensen hæfter sig ved, at der står i beslutningen fra det præhospitale udvalg, at regionens administration skal indgå i en dialog med Trygfonden og de nuværende førstehjælpere om, hvordan det nye system skal fungere.

- Og så glæder jeg mig over, at den million kroner om året, der er afsat i regionen til frivillige førstehjælpere, bliver på området. Det her er ikke et spareforslag, siger Venstre-politikeren, der vil tage sin viden om de gode erfaringer i Nordfyns Hjertestarterforening med til sin gruppe i Regionsrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce