Annonce
Kerteminde

Politiker kalder anklager imod ham løgnehistorie: Borgerne bag anklagen står fast

Byrådsmedlem Jesper Hempler er vred over at blive beskyldt for at være uvederhæftig. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Jesper Hempler (SF) vil ikke kaldes uvederhæftig. Men de to borgere, der i et læserbrev har rejst beskyldning imod ham, mener, at de har dokumentation for deres anklage.

Birkende: - Træk beskyldningerne tilbage, ellers må jeg overveje næste træk, skriver Jesper Hempler (SF), formand for miljø-, natur og teknikudvalget, i et læserbrev til to Birkende-borgere.

Men Peter Nyrnberg og Arent Bak Josefsen, som de to Birkende-borgere hedder, har ikke tænkt sig at trække noget som helst tilbage.

- Vi skrev i et læserbrev, at Jesper Hempler har fortiet oplysninger for byrådet, og det kan vi dokumentere, siger Peter Nyrnberg.

Annonce

- På byrådsmødet den 29. april, da flertallet gav grønt lys for lokalplanen til et solcelleanlæg i Birkende, efterlyste flere politikere alternative placeringer - for eksempel ude ved motorvejen. Og sådan et projekt ligger faktisk på tegnebrættet - dobbelt så stort som det i Birkende. Men den oplysning gav Jesper Hempler ikke under debatten.

Peter Nyrnberg fortæller, at ansøgningen om at måtte etablere et solcelleanlæg ved motorvejen er indleveret af Sanderumgård, og det kom til kommunen den 27. april.

- Når jeg kan få det oplyst ved at bede om aktindsigt, så må Jesper Hempler - og for så vidt også borgmesteren - også kende til det, siger han.

- Og det kunne da være, at resultatet af debatten var blevet en anden, hvis alle havde kendt til de planer.

Grænser til injurie

Jesper Hempler forsikrer, at han intet kendte til ansøgningen, da han stod i byrådssalen den 29. april.


Jeg har ikke fortiet noget, så jeg forventer stadig, at de korrigerer deres anklage.

Jesper Hempler (SF), byrådsmedlem


- Sådan en ansøgning bliver ikke sendt til udvalgsformanden. Den bliver sendt til forvaltningen, og Peter Nyrnberg kan jo spørge i forvaltningen, hvornår jeg fik det forelagt, siger Jesper Hempler.

- Jeg har ikke fortiet noget, så jeg forventer stadig, at de korrigerer deres anklage. Man skal kunne tåle meget som politiker, men ikke løgnehistorier, og det her er på kant med injurielovgivningen. Meget kan man kalde mig, men jeg vil ikke stå model til at blive kaldt uvederhæftig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce