Annonce
Odense

Politiker har fået corona: Nu skal hele byrådet testes

Efter sidste uges byrådsmøde anbefales hele byrådet nu at blive testet for corona, fordi Abdinoor Adam Hassan fra Socialdemokratiet er smittet. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
To er sendt i selvisolation, og alle i Odense Byråd anbefales at lade sig teste, efter et byrådsmedlem har fået corona.

Odense: Corona fylder på mange måder meget også i Odense Byråd, og nu er smitten så helt konkret rykket ind i byrådssalen.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Abdinoor Adam Hassan er således blevet testet positiv for corona, og da han tog del i byrådsmødet i onsdags, anbefales hele byrådet nu at lade sig teste.

Samtidig skal to byrådsmedlemmer, der har været i nær kontakt med Abdinoor Adam Hassan, gå i selvisolation og testes to gange.

- Selv om jeg har passet på, er jeg i kontakt med mange mennesker, så jeg havde på fornemmelsen, at jeg på et eller andet tidspunkt ville blive smittet. Jeg har det helt fint, men er selvfølgelig i isolation de kommende dage, siger Abdinoor Adam Hassan, der ud over at være byrådsmedlem også er jobrådgiver i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og afdelingsformand i Egeparken i Vollsmose, hvor han bor.

Netop Vollsmose er hårdt ramt af corona, og i sidste uge oplyste borgmester Peter Rahbæk Juel (S), at bydelen tegnede sig for omkring 20 procent af de smittede i Odense.

Byrådsmøder fortsætter

Efter kombinationen af Abdinoor Adam Hassans positive corona-test og sidste uges byrådsmøde har Odense Kommune hentet råd og vejledning hos Styrelsen for Patientsikkerhed, og det er på den baggrund, at alle, der var der var del af byrådsmødet, nu anbefales at få en test.


Selv om jeg har passet på, er jeg i kontakt med mange mennesker, så jeg havde på fornemmelsen, at jeg på et eller andet tidspunkt ville blive smittet.

Abdinoor Adam Hassan, byrådsmedlem for Socialdemokratiet


Odense Byråd har tidligere under coronanedlukningen holdt digitale møder, men ifølge Odense Kommunes stadsdirektør, Stefan Birkebjerg Andersen, er det Økonomiudvalgets beslutning, at politikerne nu mødes til fysiske byrådsmøder. Med mundbind, forskudte stole og aflyst fællessang.

- Og foreløbig er der ikke truffet beslutning om at ændre på byrådsafviklingen, oplyser Stefan Birkebjerg Andersen.

I Nordfyns Kommune har det for nylig mødt kritik fra flere byrådsmedlemmer, at de virtuelle byrådsmøder igen blev erstattet af fysisk fremmøde.

Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb