Annonce
Assens

Politiker er fløjtende ligeglad med, om man ligger nummer 88 eller 67 på rangliste: Det handler om noget andet, siger han

Poul Poulsen (R), Assens Byråd. Arkivfoto: Laust Jordal

Assens: Hvad kan man egentlig bruge Danmarks Naturfredningsforenings såkaldte naturkapitalindeksliste (NKI) til?

Det spørgsmål vil byrådsmedlem Poul Poulsen (R) gerne have beskrevet mere præcist. Erfaringsmæssigt giver ingen af disse undersøgelser eller rangeringer den fulde sandhed, mener han. Assens lå senest på en lidet flatterende 88. plads på listen, der kortlægger, hvor rig hver enkelt af landets kommuner er på natur.

- Man slår hinanden oven i hovedet med, hvorfor vi kun ligger nummer et-eller-andet og det er også for dårligt. Vi (Assens, red.) ligger nummer 88. Det er ikke nødvendigvis for dårligt. Jeg er fløjtende ligeglad med, om vi er nummer 88 eller nummer 67. Det er ikke det, der betyder noget. Det handler om, hvor meget vi har registeret. Vi kan godt have nogle områder, som ikke er opført på en liste hverken hos kommunen eller i systemet, de (DN, red.) kører. Det kommer an på, hvordan kommunerne registrerer og indberetter. Så hvis vi ikke har alle vores paragraf 3-områder med, for eksempel, så tæller det ikke så meget, som det kunne have gjort, fortæller Poul Poulsen.


Det handler om, hvor meget vi har registeret. Vi kan godt have nogle områder, som ikke er opført på en liste hverken hos kommunen eller i systemet.

Poul Poulsen, medlem af Assens Byråd.


Derfor mener han, at der skal graves dybere, så politikerne får det "sande" billede af naturens beskaffenhed i kommunen.

Annonce

Kan bruges

Poul Poulsen synes ikke, at listen er ubrugelig, siger han.

- Det sætter spot på et område, og så skal den bare læses rigtigt. Det, de anbefales, er, at vi skal opkøbe landbrugsjord og gøre det til natur. Det lyder meget besnærende, men det lyder også dyrt, og vi kan jo heller ikke gøre alt vores landbrugsjord til natur, siger han.

På den nyeste liste af NKI (2020) ligger Fanø nummer et med 87 point. Assens' 88. plads kastede kun 14 point af sig. Listen er en del af Projekt Biodiversitet Nu i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Navne

Fynske dødsfald

Annonce