Annonce
Nyborg

Politiker: Borgermøde om Lynfrost-grunden

Regionrådsmedlem Michael Nielsen mener, Nyborg Kommune og Region Syddanmark sammen bør holde et borgermøde om Lynfrost-grunden.
Konservativt medlem af regionsrådet vil være "100 procent sikker på", at Region Syddanmark har truffet den rigtige beslutning om Lynfrost-grunden i Nyborg.
Annonce

Nyborg: Region Syddanmark ikke færdig med den stærkt forurenede Lynfrost-grund i Nyborg.

Regionens miljøforvaltning har ganske vist givet grønt lys til et butiksbyggeri på den gamle tjæregrund.

Men nu vil regionsrådsmedlem Michael Nielsen (K) også have regionens politikere til at forholde sig til sagen.

- Som politiker læner jeg mig naturligvis op ad vores eksperters vurdering. Men jeg skal bare være 100 procent sikker. Og jeg tror, vi alle vi have gavn af at få fastlagt, hvad der er op og ned i den her sag, siger Michael Nielsen.

Han har bedt om at få Lynfrost-grunden i Nyborg på dagsordenen til det næste møde i Region Syddanmarks miljøudvalg.

Og han håber at få opbakning til et borgermøde, der kan give svar på nogle af de mange spørgsmål om forureningen, mange nyborgensere fortsat har.

Annonce

Skurer i ørene

Et af de helt centrale spørgsmål er, hvorfor der ikke bliver renset op på en stærkt forurenet grund, før der bliver bygget på den.

Og det forstår Michael Nielsen godt.

- Det skurer også i mine ører. Og det gør ondt i hele min krop, når jeg må konstaterer, at loven er indrettet sådan, at regionen ikke kan gøre mere ved sagen, siger han.

Han foreslår, at Region Syddanmark og Nyborg Kommune sammen indkalder til et borgermøde, hvor begge parters eksperter skal svare på spørgsmål.

Han erkender imidlertid også, at der, sådan som loven er indrettet, ikke er nogen myndighed, som kan forlange, at der bliver renset op, før der bygges på Lynfrost-grunden.

- Til gengæld mener jeg også, der påhviler Nyborg Kommune og ejeren af grunden, Philipsen Gruppen, et moralsk ansvar for om ikke andet at gå et spadestik dybere og få styr på forureningen, når der nu alligevel skal graves på grunden, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce