Annonce
Odense

Politiker: Arkitekturkritiker vrøvler i kritik af Odense

Arkitekturrevseren Jep Loft mener blandt andet, at man bygger alt får højt og for tæt i Odense. Ikke mindst på den gamle TBT-gade, hvor TBT Tower i den nordlige ende er byens højeste bygning. Foto. Nils Svalebøg
Der er ingen resonans i kritikken af Odenses bymidte fra arkitekturrevseren Jep Loft. Det mener medlem af By- og Kulturudvalget Anders W. Berthelsen (S).
Annonce

Når Jep Loft - formand for arkitekturrevserne i foreningen Arkitekturoprøret - kritiserer byudviklingen på den tidligere TBT-gade, som han gjorde i mandagens udgave af Fyens Stiftstidende, ved han ikke, hvad han taler om. Sådan lyder det fra by- og kulturudvalgsmedlem Anders W. Berthelsen (S):

- Jeg hilser debatten velkommen, men den må gerne foregå på et mere kvalificeret grundlag end det sniksnak, der kommer fra juristen fra Gentofte. Jeg forstår slet ikke, at Jep Loft underkender den kolossale forbedring af bymidten, som det har medført at lukke en firesporet motorgade. Hvilke andre byer har haft modet til at lukke en bred og stærkt trafikeret gade og erstatte den med varieret bebyggelse, spørger politikeren.

I sin kritik pegede Jep Loft på, at man har bygget alt for højt ved den gamle middelalderkerne, selv om byggeriet ellers er tilpasset i højden med TBT-tower som det højeste.

Han undrer sig over, at Jep Loft slet ingen konstruktive idéer kommer med.

- Man skulle tro, at Jep Loft helt har overset det nye hyggelige boligområde ved Rosengade. Her er så stille, at man slet ikke fornemmer, at man befinder sig midt i en by. I stedet taler Loft om, at øst og vest ikke forbindes, men det er jo netop det, Vestergade og Overgade nu bliver, efter at de har været adskilt i 50 år.

- Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er det bedste, der er sket for Odense i mange årtier. Det arkitektfirma, der vandt konkurrencen om at omdanne Thomas B. Thriges Gade, tog netop udgangspunkt i Odenses middelalderstruktur med krogede vejforløb og små pladser, som for eksempel den nye Oluf Bagers Plads. De har i den grad passet på Odenses bykerne – og genoprettet den efter 1960’ernes ødelæggelser. Jep Loft vrøvler, siger Anders W. Berthelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce