Annonce
Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Nu kan man få en kviktest for covid-19 i rådhussalen på Odense Rådhus. Det gav lang kø mandag, hvor teststedet åbnede, men tirsdag var der primært kø inde i rådhuset og ikke ude foran. Foto: Michael Bager
Carelink, der står for kviktest i Region Syddanmark, har droppet teststedet i Farvergården og i stedet åbnet et nyt og større i rådhuset på Flakhaven midt i Odense. Allerede nu arbejdes der på at udvide kapaciteten, fortæller Carelinks direktør.

Fynboerne har fået et nyt og meget centralt beliggende sted i Odense, hvor de kan tage en kviktest for covid-19.

Mandag åbnede Carelink sit nye teststed på Odense Rådhus, og debuten på Flakhaven bød på meget lange på køer for de fremmødte borgere i forårsvejret.

- Det viste sig at være mere populært end vores faste testcenter på Ørbækvej, så der stod flere borgere der. Og det er klart, så opstår der momentant køer. Så flytter vi rundt på vores ansatte fra andre steder, og det tager noget tid. Men vi er hele tiden meget opmærksomme på at få elimineret køerne så meget, vi kan, fortæller direktør Brian Rosenberg.

Annonce

Vil allerede udvide

Testfaciliteterne på rådhuset er en direkte erstatning for teststedet i Farvergården, hvor der ikke var plads til at udvide med flere podere. Her har borgerne indimellem måttet vente i 60-70 minutter på at få podet næseborene, viser en stikprøve, Fyens.dk har foretaget.


Overordnet set går det langt bedre, også selvom vi har øget antallet af test markant

Brian Rosenberg, direktør for Carelink


Da det nye sted på rådhuset åbnede, var det med tre medarbejdere til at pode, men det blev i løbet af mandagen opgraderet til seks. Og Carelink ser gerne, at der kommer endnu flere podere på Flakhaven.

- Sammen med kommunen arbejder vi lige nu på at udvide med yderligere podestationer på rådhuset, så vi kan få endnu flere igennem hurtigere, oplyste direktøren mandag eftermiddag.

Også tirsdag var der mange, der gerne ville testes på rådhuset. Køerne var dog ikke nær så lange, og ventetiden var sidst på formiddagen omkring 20-30 minutter, da fotograf Michael Bager var forbi og lavede denne timelapse-video:

Carelink har genvundet udbuddet for Region Syddanmark og står også i den næste periode fra 10. maj til 10. august for at kvikteste syddanskerne. Her skal firmaet kunne foretage helt op til 58.500 test dagligt.

Annonce

Undgår ikke kø

På Fyn er ventetiden til kviktest ligesom i resten af regionen meget svingende.

- Det er jo til stadighed en ny dag hver dag, som vi ikke har oplevet før. Så at lave en bemanding, der passer 100 procent til dagen, når den begynder, er vanskeligt. Men overordnet set går det langt bedre, også selvom vi har øget antallet af test markant, siger Brian Rosenberg.

Ventetiden til kviktest varierer meget fra sted til sted og dag til dag.

- Der er ikke tider, hvor vi står og piller næse, men der er tidspunkter, hvor man kan gå næsten lige igennem og blive testet. Og så er der andre tider, hvor man skal stå i kø næsten en time eller længere. Og det er selvfølgelig ærgerligt. Men når der skal testes 40.000-45.000 uden tidsbestilling, og vi har nær ved 100 steder i Region Syddanmark og åbningstider fra 7 til 21, er det vanskeligt helt præcist at vide, hvor og hvornår der er kø. Det er ikke nogen helt enkel opgave, pointerer han.

Carelink har også vundet det seneste udbud og skal også stå for kviktest af syddanskerne fra 10. maj til 10. august. Her sættes kravene til kapaciteten op, så der skal kunne laves 58.500 test om dagen. Foto: Michael Bager

Der vil jo nok være ventetid, når der ikke er tidsbestilling. Men hvor længe er acceptabelt for jer?

- I den ideelle verden – og den vi arbejder hen imod – skal folk ikke stå i kø mere end en halv times tid. Det ved vi godt, at vi ikke kan leve op til hele tiden. Der er nogle fysiske begrænsninger i de steder, vi er. Kan der kun være to podere, kan der kun være to, lyder det fra direktøren.

Det nye teststed på Odense Rådhus har åbent fra klokken 8 til 20 i hverdagene og 10 til 20 i weekenderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Dødsfald

Johannes Møllehave er død

Annonce