Annonce
Indland

Politiforening efter krisemøde: - Vi mødte ledelsen med åbent sind

Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening. Arkivfoto.

Der skal holdes flere møder mellem Fyns Politiforening og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, før tilliden mellem parterne eventuelt kan blive genoprettet. Betjentenes formand fortæller dog, at Kit Claudi Grøn-Iversen gav nogle indrømmelse på det første møde fredag.

Mødet mellem Fyns Politiforening og Fyns Politis øverste ledelse fredag formiddag gav mulighed for en god dialog ifølge formanden for Fyns Politiforening Steffen Daugaard.

- Det var forholdsvis konstruktivt. Vi fik nogle indrømmelser, og så har vi aftalt et nyt møde, konkluderer han fredag aften.

Steffen Daugaard fortæller, at mødet hovedsageligt bestod i, at ledelsen lyttede til den kritik politiforeningen kom med.

Bølgerne er gået højt siden onsdag, hvor politiforeningen på vegne af 600 politifolk erklærede mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, men fredag mødte politiforeningen ledelsen med et åbent sind.

- Grundlæggende skal man gå til møder med et åbent sind, siger Steffen Daugaard.

- Det er nødvendigt på sådan et niveau. Man kan ikke møde op til et møde og være sur.

Steffen Daugaard oplyser, at politiforeningen får besøg af Samarbejds-sekretariatet under Moderniseringsstyrelsen mandag formiddag. De vil bidrage med nogle værktøjer og input.

- Det er jo statens overordnede personaleafdeling, der ser med alvor på det her, og så har man vurderet, at det var en god ide. Man skal ikke sige nej til hjælp. Det ser vi okay på, siger formanden.

Annonce

Direktøren beklagede

I en pressemeddelelse fra Fyns Politi tidligere i dag stod der, at politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen lyttede til politiforeningens kritik og beklagede sin kommunikation. Hun slog også fast, at hun anerkender medarbejdernes indsats.

- Vi lyttede til foreningens kritikpunkter, og der var nogle konstruktive forslag, som vi nu vil drøfte. Det er vigtigt, at vores samarbejde kommer tilbage på sporet hurtigst muligt. Jeg anerkender den vigtige indsats alle medarbejdere i Fyns Politi har leveret og leverer hver eneste dag. Jeg har derfor over for foreningen beklaget, at min kommunikation har givet anledning til en anden opfattelse, udtalte hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];