Annonce
Indland

Politiforening efter krisemøde: - Vi mødte ledelsen med åbent sind

Steffen Daugaard, formand for Fyns Politiforening. Arkivfoto.

Der skal holdes flere møder mellem Fyns Politiforening og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, før tilliden mellem parterne eventuelt kan blive genoprettet. Betjentenes formand fortæller dog, at Kit Claudi Grøn-Iversen gav nogle indrømmelse på det første møde fredag.

Mødet mellem Fyns Politiforening og Fyns Politis øverste ledelse fredag formiddag gav mulighed for en god dialog ifølge formanden for Fyns Politiforening Steffen Daugaard.

- Det var forholdsvis konstruktivt. Vi fik nogle indrømmelser, og så har vi aftalt et nyt møde, konkluderer han fredag aften.

Steffen Daugaard fortæller, at mødet hovedsageligt bestod i, at ledelsen lyttede til den kritik politiforeningen kom med.

Bølgerne er gået højt siden onsdag, hvor politiforeningen på vegne af 600 politifolk erklærede mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, men fredag mødte politiforeningen ledelsen med et åbent sind.

- Grundlæggende skal man gå til møder med et åbent sind, siger Steffen Daugaard.

- Det er nødvendigt på sådan et niveau. Man kan ikke møde op til et møde og være sur.

Steffen Daugaard oplyser, at politiforeningen får besøg af Samarbejds-sekretariatet under Moderniseringsstyrelsen mandag formiddag. De vil bidrage med nogle værktøjer og input.

- Det er jo statens overordnede personaleafdeling, der ser med alvor på det her, og så har man vurderet, at det var en god ide. Man skal ikke sige nej til hjælp. Det ser vi okay på, siger formanden.

Annonce

Direktøren beklagede

I en pressemeddelelse fra Fyns Politi tidligere i dag stod der, at politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen lyttede til politiforeningens kritik og beklagede sin kommunikation. Hun slog også fast, at hun anerkender medarbejdernes indsats.

- Vi lyttede til foreningens kritikpunkter, og der var nogle konstruktive forslag, som vi nu vil drøfte. Det er vigtigt, at vores samarbejde kommer tilbage på sporet hurtigst muligt. Jeg anerkender den vigtige indsats alle medarbejdere i Fyns Politi har leveret og leverer hver eneste dag. Jeg har derfor over for foreningen beklaget, at min kommunikation har givet anledning til en anden opfattelse, udtalte hun i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce