Annonce
Middelfart

Politiets teori: Ukrudtsbrænder satte ild til Plint-gården

Tre længer på en gård i Asperup brændte ned lørdag aften, og politiet formoder, at det er en ukrudtsbrænder, der er skyld i ulykken. Firmaet Plint, der sælger boligartikler, har adresse på gården, hvorfra der er blevet drevet netbutik.

Asperup: Fyns Politi formoder, at det er en ukrudtsbrænder, der er skyld i den enorme brand, der hærgede en flot går i Asperup Lørdag aften. Selve undersøgelserne af stedet begynder først mandag, men det er indtil videre den teori, politiet arbejder ud fra, oplyser vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede.

Gården, der hedder Lindegaarden, husede ellers firmaet Plint, der sælger boligartikler. I efteråret lukkede Plint sine fire fysiske butikker for i stedet at satse på nethandel fra gården i Asperup.

- Vi lukker vores fysiske butikker, fordi det ikke hænger sammen. Vi har flere udgifter end indtægter, mens det går godt med vores webbutik, som vi kører videre med. Det er klart fremtiden, men det er med blødende hjerte, at vi lukker vores fysiske butikker. Men vi kan se, at vi sælger langt flere varer i vores webshop end i vores fysiske butikker. Det tager vi konsekvensen af nu og lukker butikkerne, sagde indehaver Anna Tea Tranaes dengang.

Annonce
Borgere fra byen så til, mens brandfolkene passede deres arbejde. Foto: Mia Harm Madsen

Stort slukningsarbejde

Branden, der startede ved 18-tiden lørdag aften, var svær at få bugt med. Den spredte sig meget hurtigt, og ifølge operationschef ved Trekantbrand, Casper Christensen, var vinden en afgørende faktor i at skaderne blev så omfattende.

I 14 timer var brandfolkene i gang for at få slukket branden og reddet så meget af bygningerne, som de kunne.

Der blev brugt fire autosprøjter, fem tankvogne, en redningskran og droner samt mandskab fra både Ejby, Middelfart og Fredericia. Også politiet var massivt til stede ved gården i Asperup.

Røgen fra branden kunne ses på mange kilometers afstand, og også byens borgere dukkede op og så forfærdede til, mens ilden åd sig vej igennem de store, flotte bygninger. Stykke for stykke væltede taget ned, og det samme gjorde murene. På kun en halv times tid havde ilden fortæret hele den første bygning, der var styrtet helt sammen, for blot at bevæge sig videre rundt til den næste bygning.

Stuehuset blev ikke berørt idet, det ikke hænger sammen med de tre længer. Ingen menesker eller dyr er kommet til skade i branden.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med familien på gården, der lige nu er for chokerede til at tale med pressen.

Første bygning styrtede helt sammen under branden. Brandfolkene arbejdede lige til søndag morgen med slukningsarbejdet. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce