Annonce
Danmark

Politiets journalnummer afslører: Hemmeligholdt sag fra Nyborg Fængsel drejer sig om terrorisme

Hverken Retten i Svendborg eller Østre Landsret mente, der var grundlag for at varetægtsfængsle i en mørklagt sag fra Nyborg Fængsel. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den mørklagte sag fra Nyborg Fængsel handler om terrorisme. Det viser politiets måde at journalisere sagen på.

Dobbeltlukkede døre i retten og meget kortfattede udtalelser fra politiet har slået ganske få sprækker i en mørklagt sag, som udspringer fra Nyborg Fængsel.

Men som avisen Danmark og flere andre medier erfarede, er der tale om terrorisme.

Det viser sagens journalnummer hos politiet, som avisen er blevet bekendt med. Fyns Politi har journaliseret sagen under gerningskoden 70242, der hænger sammen med straffelovens paragraf 114 om terrorisme.

Annonce

Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fyns Politi har ikke villet oplyse antallet af sigtede, men de to forsvarere, der mødte op ved  grundlovsforhøret ved Retten i Svendborg 1. juli, repræsenterede i alt fire personer, fortalte de avisens reportere. Der kan dog være helt op mod syv sigtede personer i sagen.


Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fra artiklen.


Ved grundlovsforhøret vurderede dommeren, at anklagemyndighedens mistanke mod de sigtede ikke var stærk nok til at varetægtsfængsle dem.

Det samme mente Østre Landsret, der den 6. juli stadfæstede kendelsen fra byretten, efter anklagemyndigheden havde kæret.

Ukendt sigtelse

Ifølge vores oplysninger kan sagen handle om planer om et terrorangreb i Nyborg Fængsel, som politiet fik kendskab til og forpurrede. Men det er ikke lykkedes at få dette bekræftet.

Hvad personerne præcist er sigtet for, vides ikke. På opfordring fra anklagemyndigheden foregik grundlovsforhøret for dobbeltlukkede døre. Det betyder, at end ikke sigtelsen blev læst op, mens pressen var til stede.

Efter straffelovens paragraf 114 kan der straffes med fængsel på helt op til livstid, hvis man for eksempel begår drab, grov vold eller frihedsberøvelse for at skræmme en befolkning i alvorlig grad - eller uretmæssigt tvinger myndigheder til foretage en handling eller undlade at foretage en handling.

Det samme gælder, hvis man med forbrydelsen vil destabilisere eller ødelægge et lands samfundsmæssige strukturer. I alle tilfælde kræver det dog, at handlingen kan medføre alvorlig skade for landet.

Avisen Danmark har kæret byrettens kendelse om den dobbelte dørlukning til landsretten, der nu skal tage stilling til, om det var på sin plads helt at afskære offentligheden fra sagen. Får avisen medhold, vil sigtelsen kunne komme frem i lyset.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister: - De sidste to somre har bare været helt vilde

Odense

Prøver afslører covid-19 i odenseaneres afføring: Nu skal forsøg udbredes til hele landet

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for markedsføringen af flere varer

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Faaborg-Midtfyn

Smykker, Suzuki-motorcykel og Iphones stjålet: Travl weekend for indbrudstyve

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Middelfart For abonnenter

Politihjemmeværnet må sige nej til opgaver: Mangler mindst 20 frivillige for at fylde rækkerne

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Annonce