Annonce
Danmark

Politiets journalnummer afslører: Hemmeligholdt sag fra Nyborg Fængsel drejer sig om terrorisme

Hverken Retten i Svendborg eller Østre Landsret mente, der var grundlag for at varetægtsfængsle i en mørklagt sag fra Nyborg Fængsel. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den mørklagte sag fra Nyborg Fængsel handler om terrorisme. Det viser politiets måde at journalisere sagen på.

Dobbeltlukkede døre i retten og meget kortfattede udtalelser fra politiet har slået ganske få sprækker i en mørklagt sag, som udspringer fra Nyborg Fængsel.

Men som avisen Danmark og flere andre medier erfarede, er der tale om terrorisme.

Det viser sagens journalnummer hos politiet, som avisen er blevet bekendt med. Fyns Politi har journaliseret sagen under gerningskoden 70242, der hænger sammen med straffelovens paragraf 114 om terrorisme.

Annonce

Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fyns Politi har ikke villet oplyse antallet af sigtede, men de to forsvarere, der mødte op ved  grundlovsforhøret ved Retten i Svendborg 1. juli, repræsenterede i alt fire personer, fortalte de avisens reportere. Der kan dog være helt op mod syv sigtede personer i sagen.


Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fra artiklen.


Ved grundlovsforhøret vurderede dommeren, at anklagemyndighedens mistanke mod de sigtede ikke var stærk nok til at varetægtsfængsle dem.

Det samme mente Østre Landsret, der den 6. juli stadfæstede kendelsen fra byretten, efter anklagemyndigheden havde kæret.

Ukendt sigtelse

Ifølge vores oplysninger kan sagen handle om planer om et terrorangreb i Nyborg Fængsel, som politiet fik kendskab til og forpurrede. Men det er ikke lykkedes at få dette bekræftet.

Hvad personerne præcist er sigtet for, vides ikke. På opfordring fra anklagemyndigheden foregik grundlovsforhøret for dobbeltlukkede døre. Det betyder, at end ikke sigtelsen blev læst op, mens pressen var til stede.

Efter straffelovens paragraf 114 kan der straffes med fængsel på helt op til livstid, hvis man for eksempel begår drab, grov vold eller frihedsberøvelse for at skræmme en befolkning i alvorlig grad - eller uretmæssigt tvinger myndigheder til foretage en handling eller undlade at foretage en handling.

Det samme gælder, hvis man med forbrydelsen vil destabilisere eller ødelægge et lands samfundsmæssige strukturer. I alle tilfælde kræver det dog, at handlingen kan medføre alvorlig skade for landet.

Avisen Danmark har kæret byrettens kendelse om den dobbelte dørlukning til landsretten, der nu skal tage stilling til, om det var på sin plads helt at afskære offentligheden fra sagen. Får avisen medhold, vil sigtelsen kunne komme frem i lyset.

Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce