Annonce
Danmark

Politiets journalnummer afslører: Hemmeligholdt sag fra Nyborg Fængsel drejer sig om terrorisme

Hverken Retten i Svendborg eller Østre Landsret mente, der var grundlag for at varetægtsfængsle i en mørklagt sag fra Nyborg Fængsel. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Den mørklagte sag fra Nyborg Fængsel handler om terrorisme. Det viser politiets måde at journalisere sagen på.

Dobbeltlukkede døre i retten og meget kortfattede udtalelser fra politiet har slået ganske få sprækker i en mørklagt sag, som udspringer fra Nyborg Fængsel.

Men som avisen Danmark og flere andre medier erfarede, er der tale om terrorisme.

Det viser sagens journalnummer hos politiet, som avisen er blevet bekendt med. Fyns Politi har journaliseret sagen under gerningskoden 70242, der hænger sammen med straffelovens paragraf 114 om terrorisme.

Annonce

Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fyns Politi har ikke villet oplyse antallet af sigtede, men de to forsvarere, der mødte op ved  grundlovsforhøret ved Retten i Svendborg 1. juli, repræsenterede i alt fire personer, fortalte de avisens reportere. Der kan dog være helt op mod syv sigtede personer i sagen.


Sagen kom til offentlighedens kendskab, da der den 1. juli var grundlovsforhør ved Retten i Svendborg under massiv politibevogtning med stærkt bevæbnede betjente.

Fra artiklen.


Ved grundlovsforhøret vurderede dommeren, at anklagemyndighedens mistanke mod de sigtede ikke var stærk nok til at varetægtsfængsle dem.

Det samme mente Østre Landsret, der den 6. juli stadfæstede kendelsen fra byretten, efter anklagemyndigheden havde kæret.

Ukendt sigtelse

Ifølge vores oplysninger kan sagen handle om planer om et terrorangreb i Nyborg Fængsel, som politiet fik kendskab til og forpurrede. Men det er ikke lykkedes at få dette bekræftet.

Hvad personerne præcist er sigtet for, vides ikke. På opfordring fra anklagemyndigheden foregik grundlovsforhøret for dobbeltlukkede døre. Det betyder, at end ikke sigtelsen blev læst op, mens pressen var til stede.

Efter straffelovens paragraf 114 kan der straffes med fængsel på helt op til livstid, hvis man for eksempel begår drab, grov vold eller frihedsberøvelse for at skræmme en befolkning i alvorlig grad - eller uretmæssigt tvinger myndigheder til foretage en handling eller undlade at foretage en handling.

Det samme gælder, hvis man med forbrydelsen vil destabilisere eller ødelægge et lands samfundsmæssige strukturer. I alle tilfælde kræver det dog, at handlingen kan medføre alvorlig skade for landet.

Avisen Danmark har kæret byrettens kendelse om den dobbelte dørlukning til landsretten, der nu skal tage stilling til, om det var på sin plads helt at afskære offentligheden fra sagen. Får avisen medhold, vil sigtelsen kunne komme frem i lyset.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

De blev kaldt bindegale, fordi de troede på det: Nu får de stor hæder for at redde historisk kro

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Se nødråbs-videoen: Charlotte og Agge var nogle af de første på stedet efter alvorlig trafikulykke

Nyborg

25-årig overtager en af Fyns største bilforhandlere: Med biler for flere millioner og et varelager på 100-150 biler

Middelfart For abonnenter

Stopper efter 15 måneders ansættelse: Middelfart skal have sin tredje turistchef på tre år

Forsvaret har fundet PFAS-giftstoffer på størstedelen af sine  brandøvelsespladser: Få det fulde overblik her

Assens For abonnenter

Efter SF-drama får toppolitikeren Pia helt nye arbejdsopgaver: - Jeg har gjort mig en masse tanker om noget, jeg ikke skal lave

Navne For abonnenter

Genåbnet vinbar, ny cheftræner og fynsk skuespiller-baby

Fyn

OUH tæller op: Har endnu ikke overblik over konsekvenserne af sygeplejerskernes kollektive opsigelsesdag

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Kerteminde

Ulla vil gerne have læst højt og gå en tur: Ny idé skal få flere til at arbejde på plejehjemmene

Erhverv For abonnenter

Cannabisfirma tabte mere end 60 mio.: -Alt går efter planen

Erhverv

Travlt igen efter forsinkelser: Flere ingeniører skal designe skibe og værfter i Odense

Annonce