Annonce
Odense

Politiet søger vidner: Varebil fik stor bule i taget ved motorvejsbro

Fyns Politi leder onsdag aften efter spor på strækningen. Foto: Local Eyes
Politiet har undersøgt en strækning på Fynske Motorvej efter en anmeldelse om, at et køretøj blev ramt af en genstand. Der er ikke gjort fund på vejen, der viser, om der er sket en forbrydelse. Men en varebil har fået en stor bule på taget.

Der er nu igen åbent for trafik i alle vognbaner i østlig retning på Fynske Motorvej mellem afkørsel 51 og 52 syd for Odense.

Det oplyser Fyns Politi, der onsdag formiddag foretog undersøgelser på motorvejen, efter en chauffør i en varebil anmeldte, at hans køretøj var blevet ramt af en genstand.

Chaufføren, der er fra Vejle, så to personer på en motorvejsbro og hørte et bump, idet han kørte under den. Han stoppede imidlertid først ved Langeskov, hvor han konstaterede en bule på cirka 40 centimeter i højre side af bilens tag og kontaktede politiet.

- Det er dét, der får alarmklokkerne til at ringe. Det kan have været alt fra en bevidst handling til en større fugl eller noget gods, der er blevet tabt. Men det kunne have gjort større skade, og derfor vil vi gerne finde ud af, hvad der er sket, fortæller vagtchef Thomas Bentsen onsdag ved middagstid.

Fordi chaufføren ikke er lokalkendt, er der usikkerhed om, hvilken bro der er tale om. Han har dog udpeget strækningen mellem afkørsel 51 og 52 som den mest sandsynlige. Derfor spærrede Fyns Politi første vognbane og nødsporet, mens hundepatruljer ledte efter spor. Der er dog ikke fundet genstande, som kan be- eller afkræfte, om der er sket et strafbart forhold.

Annonce

Søger vidner

- Vi vil gerne høre fra eventuelle vidner, der har bemærket noget, det gælder både medkørende og modkørende på motorvejen. Vi er også interesserede i at høre fra de to personer på broen. Det er ikke sikkert, de har noget med det at gøre, men vi vil gerne kunne udelukke, at de har en andel i det, siger Thomas Bentsen.

Chaufføren har ikke kunne give noget signalement af de to på broen. Der er desuden tvivl om, hvornår bilen blev ramt, men det er sandsynligvis mellem 9.15 og 9.25, for politiet fik anmeldelsen klokken 9.35.


Der kommer højst sandsynligt yderligere undersøgelser senere. Vi er usikre på gerningsstedet, og det er derfor en stor strækning, der skal afsøges

Thomas Bentsen, vagtchef ved Fyns Politi


Ifølge politiet vil motorvejen blive undersøgt igen onsdag aften, formentlig fra klokken 19, hvor der ikke længere er så tæt trafik på strækningen.

Planen er at undersøge 100-200 meter ad gangen, og det vil ikke få nogen betydning for trafikken, oplyser politiet.

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114, hvis man har oplysninger om hændelsen.

Annonce

Mange kast fra broerne

At politiet vælger at spærre motorvejen delvist af for at søge efter spor med hunde skal ses i lyset af en række tidligere meget alvorlige hændelser.

Trafikanterne på Fynske Motorvej har gennem flere år været udsat for en række livsfarlige kast med store sten og andre genstande fra broerne, der fører over motorvejen.

Værst gik det i sommeren 2016, hvor en tysk kvinde mistede livet og hendes mand blev invalideret, da en 30 kilo tung betonklods ramte dem fra motorvejsbroen ved Langesøvej vest for Odense.

Der er fundet dna-spor på resterne af betonklodsen, men trods en storstilet efterforskning er drabet aldrig blevet opklaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce