Annonce
Nyborg

Mand fremstilles i grundlovsforhør søndag: Politiet efterforsker mistænkeligt dødsfald i Åparken i Nyborg

En midaldrende kvinde er fundet død under mistænkelige omstændigheder i Åparken i Nyborg. En midaldrende mand er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen. Manden bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør søndag, oplyser Fyns Politi på Twitter.

Opdateret. Den 52-årige mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Odense klokken 15.15. Hvad sigtelsen lyder på, ønsker Fyns Politi ikke at oplyse. Ligesom de ligeledes ikke ønsker at oplyse, hvad obduktionen har vist.

Lørdag aften var politiet tilstede i Åparken i Nyborg for at undersøge et mistænkeligt dødsfald. Den afdøde var en 52-årig kvinde. Klokken 16.55 var der blevet slået alarm til 112. På adressen var også en 52-årig mand, der blev anholdt på stedet.

Det står stadig ikke klart søndag, om der ligger en forbrydelse bag. Den 52-årige mand er endnu ikke blevet afhørt, men der er flere uklare omstændigheder, der gør, at manden formentlig bliver fremstillet i grundlovsforhør senere søndag. Det oplyser politiet på Twitter.

Manden blev anholdt for at sikre hans tilstedeværelse. Det fortæller efterforskningsleder, Finn Wegner.

- Vi har ikke taget beslutning til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør endnu. Det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi har anholdt ham, siger han.

Annonce
Politiets teknikere arbejder i Åparken i Nyborg. Det er endnu ikke slået fast, om den døde kvinde har været udsat for en forbrydelse. Foto fra Local Eyes

- Har travlt alle mand

Efterforskningen er stadig i gang, men på gerningsstedet er undersøgelserne afsluttet, oplyser efterforskningslederen.

- Vi har travlt alle mand på den her sag. Omstændighederne er lidt mystiske, og vi kan ikke helt gennemskue, hvad der er sket. Det forsøger vi at klarlægge nu, siger Finn Wegner og ønsker ikke at oplyse yderligere.

Den 52-årige kvinde er blevet identificeret, og de pårørende er blevet underrettet. Hun vil blive obduceret søndag formiddag for at finde frem til en dødsårsag.

Sent lørdag aften arbejdede politiets teknikere stadig på stedet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce