Annonce
Fyn

Politiet til hærværksmænd i DSB-tog: - Meld jer selv, for vi leder efter jer

Drengene sparker bordene mellem sæderne i toget fuldstændig i stykker mens de filmer sig selv. Nu leder Fyns Politi efter dem. Foto fra videoen
De drenge, der har smadret inventaret i en togkupé og delt en video med deres hærværk på sociale medier, er kommet i politiet søgelys, efter Fyens.dk fredag morgen offentliggjorde dele af videoen. Fyns Politi opfordrer drengene til at melde sig selv.
Annonce

I lighed med mange andre har Fyns Politi med stor interesse set den video med unge drenge, der smadrer en kupé i et DSB-tog, som Fyens.dk bragte fredag.

Og Fyns Politi er allerede i fuld gang med efterforskningen i sagen, fortæller vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

- Vi har foretaget de indledende skridt, og nu afventer vi, at DSB anmelder hærværket, og det plejer de at gøre, for vi har et godt samarbejde med DSB, siger han.

Fyns Politi opfordrer såvel drengene, som andre personer, der eventuelt har været med i hærværket, til at melde sig på telefon 114.

- Jeg vil selvfølgelig opfordre dem til at melde sig, hvis de sidder og får lidt dårlig samvittighed. Og jeg håber da også, at deres forældre, og alle forældre generelt, har den samvittighed, at hvis de opdager, at deres børn gør sådan noget, at så får vi en henvendelse fra dem, siger Anders Sims-Nielsen.

Jeg vil selvfølgelig opfordre dem til at melde sig, hvis de sidder og får lidt dårlig samvittighed. Og jeg håber da også, at deres forældre, og alle forældre generelt, har den samvittighed, at hvis de opdager, at deres børn gør sådan noget, at så får vi en henvendelse fra dem.

Anders Sims-Nielsen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi

Annonce

- Vi vil finde dem

I videoen, som drengene har optaget med en mobiltelefon og bagefter delt på sociale medier, ser man dem konsekvent sparke inventaret i togkupéen i stykker. Og den slags hærværk tager politiet meget alvorligt.

- Det er ikke i orden at færdes på den måde og gøre det, som de gør, og vi har selvfølgelig en interesse i at finde ud af, hvem de er, siger vicepolitiinspektøren.

- Nu skal vi skal have kigget grundigt på den video, som I har lagt op, og så kan vi jo også kun henstille til befolkningen, at hvis de har hørt eller set noget, at de henvender sig til os. Og så kan det jo være, at DSB også har oplysninger, som vi kan arbejde videre med, siger han.

- Hvilken sigtelse kan drengene se frem til, hvis I pågriber dem?

- De vil blive en sigtet for overtrædelse af straffeloven, og her går strafferammen lige fra en bøde til halvandet års fængsel, afhængigt af grovheden, hvor meget skade der forvoldes og så videre.

- Vil den person, der filmer hærværket, også blive sigtet?

- Det skal opklaringen belyse. Hvor meget har vedkommende deltaget? Og har der været flere personer med, end dem, der filmer og er på videoen? Det kan sagtens blive aktuelt at sigte andre personer også, siger Anders Sims-Nielsen.

Annonce

Hvis de er under 18?

I videoen virker den dreng, der sparker bordene mellem sæderne til pindebrænde, meget ung, selv om hans mere præcise alder kan være svært at bedømme.

- Hvad hvis personerne er under 18 år?

- Så er der også et samarbejde med kommunen i forhold til det sociale i det.

- Kan du sætte dig ind i, at unge synes, at det kan være sjovt at sparke inventaret i en togkupé i stykker og så dele en video med deres hærværk på sociale medier?

- Nej, det er uacceptabel adfærd, som vi ikke skal have. Det hører ingen steder hjemme at opføre sig på den måde, og vi er selvfølgelig interesseret i at finde dem, der har gjort det, og bringe dem til ansvar, understreger Anders Sims-Nielsen.

- Og så kan vi i øvrigt bare håbe, at hvis nogen har hørt noget eller set noget, og hvis de måske ikke tidligere har turdet henvende sig, at de vil henvende sig til os nu. Jeg appellerer bredt til befolkningen i den her sag, siger han.

Drengene synes, det er sjovt og smart at ødelægge inventaret i toget. Foto fra videoen
Drengene synes, det er sjovt og smart at ødelægge inventaret i toget. Foto fra videoen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce