Annonce
Fyn

Politiet til hærværksmænd i DSB-tog: - Meld jer selv, for vi leder efter jer

Drengene sparker bordene mellem sæderne i toget fuldstændig i stykker mens de filmer sig selv. Nu leder Fyns Politi efter dem. Foto fra videoen
De drenge, der har smadret inventaret i en togkupé og delt en video med deres hærværk på sociale medier, er kommet i politiet søgelys, efter Fyens.dk fredag morgen offentliggjorde dele af videoen. Fyns Politi opfordrer drengene til at melde sig selv.

I lighed med mange andre har Fyns Politi med stor interesse set den video med unge drenge, der smadrer en kupé i et DSB-tog, som Fyens.dk bragte fredag.

Og Fyns Politi er allerede i fuld gang med efterforskningen i sagen, fortæller vicepolitiinspektør Anders Sims-Nielsen.

- Vi har foretaget de indledende skridt, og nu afventer vi, at DSB anmelder hærværket, og det plejer de at gøre, for vi har et godt samarbejde med DSB, siger han.

Fyns Politi opfordrer såvel drengene, som andre personer, der eventuelt har været med i hærværket, til at melde sig på telefon 114.

- Jeg vil selvfølgelig opfordre dem til at melde sig, hvis de sidder og får lidt dårlig samvittighed. Og jeg håber da også, at deres forældre, og alle forældre generelt, har den samvittighed, at hvis de opdager, at deres børn gør sådan noget, at så får vi en henvendelse fra dem, siger Anders Sims-Nielsen.

Annonce

Jeg vil selvfølgelig opfordre dem til at melde sig, hvis de sidder og får lidt dårlig samvittighed. Og jeg håber da også, at deres forældre, og alle forældre generelt, har den samvittighed, at hvis de opdager, at deres børn gør sådan noget, at så får vi en henvendelse fra dem.

Anders Sims-Nielsen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi

- Vi vil finde dem

I videoen, som drengene har optaget med en mobiltelefon og bagefter delt på sociale medier, ser man dem konsekvent sparke inventaret i togkupéen i stykker. Og den slags hærværk tager politiet meget alvorligt.

- Det er ikke i orden at færdes på den måde og gøre det, som de gør, og vi har selvfølgelig en interesse i at finde ud af, hvem de er, siger vicepolitiinspektøren.

- Nu skal vi skal have kigget grundigt på den video, som I har lagt op, og så kan vi jo også kun henstille til befolkningen, at hvis de har hørt eller set noget, at de henvender sig til os. Og så kan det jo være, at DSB også har oplysninger, som vi kan arbejde videre med, siger han.

- Hvilken sigtelse kan drengene se frem til, hvis I pågriber dem?

- De vil blive en sigtet for overtrædelse af straffeloven, og her går strafferammen lige fra en bøde til halvandet års fængsel, afhængigt af grovheden, hvor meget skade der forvoldes og så videre.

- Vil den person, der filmer hærværket, også blive sigtet?

- Det skal opklaringen belyse. Hvor meget har vedkommende deltaget? Og har der været flere personer med, end dem, der filmer og er på videoen? Det kan sagtens blive aktuelt at sigte andre personer også, siger Anders Sims-Nielsen.

Hvis de er under 18?

I videoen virker den dreng, der sparker bordene mellem sæderne til pindebrænde, meget ung, selv om hans mere præcise alder kan være svært at bedømme.

- Hvad hvis personerne er under 18 år?

- Så er der også et samarbejde med kommunen i forhold til det sociale i det.

- Kan du sætte dig ind i, at unge synes, at det kan være sjovt at sparke inventaret i en togkupé i stykker og så dele en video med deres hærværk på sociale medier?

- Nej, det er uacceptabel adfærd, som vi ikke skal have. Det hører ingen steder hjemme at opføre sig på den måde, og vi er selvfølgelig interesseret i at finde dem, der har gjort det, og bringe dem til ansvar, understreger Anders Sims-Nielsen.

- Og så kan vi i øvrigt bare håbe, at hvis nogen har hørt noget eller set noget, og hvis de måske ikke tidligere har turdet henvende sig, at de vil henvende sig til os nu. Jeg appellerer bredt til befolkningen i den her sag, siger han.

Drengene synes, det er sjovt og smart at ødelægge inventaret i toget. Foto fra videoen
Drengene synes, det er sjovt og smart at ødelægge inventaret i toget. Foto fra videoen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce