Annonce
Danmark

Politiet til gerningsmænd efter dødsvold i Horsens: Vi ved, hvem I er

Foto: Camilla Boesen
Sydøstjyllands Politi opfordrer de to gerningsmænd til overfaldet på en 22-årig i Lunden i Horsens påskelørdag til at melde sig selv.

Horsens: Vi ved, hvem I er. Meld jer selv, eller vi efterlyser jer med navn og billede.

Så klart lyder budskabet fra Sydøstjyllands Politi til de to gerningsmænd, der lørdag aften overfaldt en 22-årig mand i Lunden i Horsens.

Natten til tirsdag døde manden på Aarhus Universitetshospital i Skejby uden at være kommet til bevidsthed siden overfaldet.

Siden den 22-årige mand lørdag aften blev overfaldet med slag og spark i Lunden i Horsens, har Sydøstjyllands Politi arbejdet på højtryk for at finde de formentlig to gerningsmænd til det voldsomme overfald.

- Via efterforskningen er vi nu bekendte med identiteten på de to gerningsmænd. Såfremt de ikke melder sig selv i dag, onsdag 24. april 2019, inden kl. 18 vil politiet efterlyse dem offentligt med navn og billede, skriver politiet i en pressemeddelelse. Sydøstjyllands Politi opfordrer også personer, som ved, hvor de to gerningsmænd opholder sig, til at kontakte politiet med deres viden på tlf. 114.

Mindestund

I løbet af tirsdagen var rigtig mange mennesker forbi gerningsstedet neden for Menneskemuren i Lunden i Horsens for at lægge blomster som minde om den 22-årige, der altså ikke overlevede.

Både kort, blomster, englefigurer og tændte lys ligger fint arrangeret i et bed ved stien neden for trappen ved kunstmuseet.

Og onsdag aften er der arrangeret en mindestund for den 22-årige i Lunden.

Begivenheden er oprettet på Facebook, hvor interesserede opfordres til at komme forbi Lunden fra kl. 18 for at "lægge en blomst, stille et lys eller holde et minuts stilhed til ære for ham", som arrangørerne skriver.

Onsdag morgen har flere end 100 allerede tilkendegivet, at de agter at deltage i begivenheden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce