x
Annonce
Fyn

Politiet til fynboer: Skal du virkelig i byggemarkedet nu?

Vejret tegner til at blive godt i weekenden, og på denne tid af året kan det lokke mange danskere i havecentre, ligesom byggemarkederne de seneste dage har haft en del kunder. Men er det strengt nødvendigt netop nu, lyder spørgsmålet fra Fyns Politi til borgerne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Der er stadig for mange danskere, som ikke tager situationen tilstrækkeligt alvorligt og mødes på små områder og dermed øger risikoen for smittespredning. Det skal stoppe nu, advarer politiet.

Fyn: Rigspolitichefen talte med store bogstaver i en pressemeddelelse, som politiet sendte ud fredag formiddag: Danskerne er nødt til at forstå, at der lige nu gælder stramme regler for livet uden for ens privatbolig.

- Jeg kan sagtens forstå, at man gerne vil ud og nyde det gode vejr. Det er også helt i orden. Man må gerne gå eller løbe en tur. Men hold afstand til hinanden, når I færdes derude. Hvis der allerede er mange i et område, så gå et andet sted hen. Vi skal have stoppet smittespredningen, og det kan vi altså kun, hvis vi løfter i flok og tager ansvar. Vi ser for mange eksempler på, at man stimler sammen i parker, på broer og andre steder, lød det fra rigspolitichef Thorkild Fogde.

Han advarede samtidig om, at politiet ikke vil blive ved med kun at tale danskerne til fornuft:

- Nu skal vi have de sidste til at forstå alvoren. Derfor er vi også klar til håndhæve reglerne mere håndfast og udskrive bøder, hvis reglerne ikke efterleves og politiets anvisninger ikke følges. Budskabet er meget klart: Spred jer – i stedet for at sprede smitte. Det er alvorligt det her.

Annonce

Bliv i din egen have

Fyns Politi fulgte senere fredag op med samme budskab - dog formuleret i mildere vendinger.

“Det bliver dejligt vejr i weekenden, og vi ved, at det frister at komme ud og nyde solen. Men husk nu at tænke jer om,” hed det i et tweet fra politiet, som blandt andet opfordrede til ikke at være mange mennesker på legepladser, fodboldbaner, i skove eller parker - og om muligt blive i sin egen have, hvis man har en.

Og så skal man overveje, om det virkelig er nødvendigt at besøge byggemarkedet eller havecentret netop nu, når mange andre danskere også har fri og kunne finde på at gøre det samme i det gode vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce