Annonce
Assens

Politiet takker for hjælpen: Vild biljagt endte med gemmeleg langt ude på landet

Politiets indsatsleder roser opmærksomme borgere. Arkivfoto: Lærke Bjørn Bang.
Der skulle både en drone, sporhunde og flere årvågne borgere til at fange to mænd, der gemte sig i en skov nord for Stubberup ved Assens

Stubberup: Selvom det ikke var nogen stor forbrydelse, der blev opklaret, sender Fyns Politi nu en stor tak til en række lokale borgere fra Sandager-området, som for nylig hjalp med at få kløerne i to gerningsmænd.

En patruljevogn på vej gennem Assens fik færten af, at en bil blev ført af en mand uden kørekort, og da de satte efter bilen, blev deres fornemmelser bekræftet. Der blev speedet op, og så gik den vilde biljagt ellers mod nord ad Middelfartvej.

Det fortæller indsatsleder Bjarne Puggaard, som kort efter blev tilkaldt for at assistere:

- Nord for Stubberup drejer bilen til venstre, uden nogen af os ser det, og vi mister faktisk sporet af den. Vi stopper, men bliver så prajet af en bil med en familie, som er ret påvirket af situationen. Vi har nok overhalet dem i høj fart ude på Middelfartvej. De fortæller så, at de har set bilen dreje til venstre, og at mændene gemmer sig bag et gult hus. Og rigtig nok, så stod køretøjet skjult bag et gult hus.

Annonce

Stor ros til borgerne

Da patruljen ankommer til huset, bliver de kontaktet af en anden årvågen borger. Han oplyser, at hans syvårige datter har set to mænd springe ud af bilen og løbe henover en mark i retning mod en nærliggende skov.

- Umiddelbart efter ankommer vores hundepatrulje, som sammen med vores dronefører får sat både hund i sporet og drone i luften. Der kommer flere patruljer til, så skovstykket er indrammet. Kort tid efter får hunden færten af gerningsmændene, og de kunne herefter anholdes. Sagen viser, hvor afgørende borgernes hjælp kan være for politiets arbejde. Fra Fyns Politi skal der lyde et stort tak og en stor ros til alle de gode og opmærksomme borgere, som bidrog til, at det lykkedes at anholde de to mænd, fortæller Bjarne Puggaard.

Børnene i den hjælpsomme familie fik lov at klappe politihunden, og den ene gerningsmand fik også en souvenir med sig hjem. Et hundebid, som efterfølgende blev behandlet på OUH. Bilen blev beslaglagt, da det viste sig, at føreren har kørt adskillige gange uden kørekort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce