Annonce
Udland

Politiet slår til mod fordrevet mafiaklan på Sicilien

Alessandro Fucarini/Ritzau Scanpix
Italiensk og amerikansk politi har anholdt 19 personer for at bryde historisk mafiaklan fra Sicilien op.

Mere end 200 politimænd fra USA og Italien har onsdag i en koordineret indsats anholdt 18 personer på den italienske ø Sicilien og en person i USA.

Det siger italiensk politi ifølge den engelske avis The Guardian.

Anholdelserne er sket som led i politiets indsats for at bryde den sicilianske mafiaklan Inzerillo op.

En anklager hævder, at klanen forsøger at genopbygge sin magtbase efter flere års eksil i USA. Det foregik angiveligt med hjælp fra den allierede Gambino-familie, der har base i New York.

Inzerillo-klanen var i 1980'erne involveret i en større mafiakrig mod Cosa Nostra, der havde mafiabossen Salvatore "Totó" Riina i spidsen.

Riina og Cosa Nostra tvang dengang Inzerillo -klanen til at forlade deres højborg, som de havde i en forstad til den sicilianske hovedstad, Palermo. Klanen søgte eksil i USA.

Da Riina i år 2017 døde, gav det Inzerillo-klanen mulighed for at vende tilbage og forsøge generobre deres tidligere territorium.

/ritzau/

Annonce
Citeret artikel fra The Guardian
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce