x
Annonce
Sydfyn

Politiet søger vidner: Hærværk mod bil, campingvogn og traktor

Politiet har fået anmeldelse om hærværk mod en personbil, en campingvogn og en traktor. Arkivfoto
Tyveri af computer og værktøj fra bil, der stod parkeret på Marslevvej.

Svendborg: Politiet efterlyser vidner til et hærværk og et tyveri mod en bil, der stod parkeret på Marslevvej i østre bydel. Bilen fik i perioden fra tirsdag aften til onsdag eftermiddag smadret frontruden og to sideruder, og fra kabinen er der stjålet en bærbar computer af mærket HP, et par solbriller og forskelligt værktøj – blandt andet en fejlsøgningsmaskine til en bilmotor. Bilen af mærket Mitsubishi har også fået revet en bagrudevisker af.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set noget eller ved noget, siger politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politi i Svendborg, der kan kontaktes på telefon 118.

Politiet efterlyser også vidner til et hærværk mod en campingvogn, der har fået smadret en rude og ødelagt en lygte, mens den stod parkeret på et grønt område ved Edelsmindevej udenfor Tved. Desuden søges vidner til et hærværk mod en traktor, der har fået knust forruden. Det stod parkeret på Nørremarksvej mellem Vester Skerninge og Hundstrup, da den blev udsat for hærværk mellem tirsdag aften og onsdag eftermiddag. /gru

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce