Annonce
Fyn

Politiet roser fynboerne med en løftet pegefinger

Rigspolitiet besluttede onsdag at løfte beredskabsniveauet til samme niveau, som da coronakrisen brød ud i Danmark i foråret. Det betyder blandt andet, at man i alle landets politikredse vil være mere til stede i udsatte områder. Foto. Birgitte Carol Heiberg.
Bødeblokken bliver ikke længere i lommen, hvis politiet konstaterer overtrædelser af corona-restriktionerne. Det skal man huske, hvis man bevæger sig ud i nattelivet i weekenden, lyder opfordringen fra Fyns Politi.

Fyn: “Vi har et stort fælles ansvar - lad os tage det alvorligt sammen”. Den opfordring sendte Fyns Politi sent torsdag aften med særlig adresse til dem, der befandt sig i nattelivet. I et tweet understregede politiet, at corona-restriktionerne skal tages alvorligt, og gør man ikke det, slipper man ikke i første omgang med en advarsel.

“Vi er synligt til stede i nattelivet - og vi har ikke længere bare bødeblokken liggende i lommen. Forvent bøder, hvis reglerne ikke bliver overholdt,” lød advarslen fra politiet på Twitter. Og den ser i første omgang ud til at have virket; der har i løbet af natten til fredag været “ordnede forhold”, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck fredag morgen.

- Det er godt, og det skal fortsætte - også i den kommende weekend, hvor vejret bliver godt, lyder hans opfordring til gæsterne i nattelivet.


Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret.

Rigspolitichef Thorkild Fogde


Onsdag besluttede politiet i hele landet at øge beredskabsniveauet i indsatsen mod både national og lokal spredning af coronavirus. Det betyder blandt andet, at politiet vil være mere til stede i udsatte områder, og at lokale beredskabsstabe bliver indkaldt i politikredsene. Desuden vil politiets øverste ledelse løbende evaluere indsatsen for at hindre smittespredning.

- Indsatsen mod corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen, konstaterede rigspolitichef Thorkild Fogde.

- Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret, sagde Thorkild Fogde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce